hoedoen.be

Legt stap voor stap uit hoe je dat doet

Hoe Facebook contacteren?

Facebook is een gratis dienst en heeft dus geen echte klantenservice die je kan bellen. Toch kan het nodig zijn om Facebook te contacteren, bijvoorbeeld wanneer je account werd gehacked of wanneer een familielid overleden is en je dienst profiel offline wil laten halen. In dat geval kan je op deze manier contact opnemen met Facebook:

Stap 1: Tandwiel rechtsboven > Probleem rapporteren. Klik op het tandwiel rechtsboven. In het uitvouwmenu selecteer je de onderste optie ‘Een probleem rapporteren’
Stap 2: Kies een onderwerp. Geef aan waarover je Facebook wenst te contacteren. Heb je ergens een probleem ondervonden? Wil je hen ergens feedback over geven? Wil je misbruik of spam door iemand aangeven? Selecteer het onderwerp uit de lijst.
Stap 3: Omschrijf je probleem of vraag. In onderstaand voorbeeld duidden wij ‘Een probleem rapporteren’ aan. Vervolgens dienen we uit de lijst een product te selecteren en het probleem te omschrijven. Eventueel is het ook mogelijk een screenshot van het probleem toe te voegen. Om Facebook finaal te contacteren, drukken we nu op verzenden om de aanvraag te versturen.

Als alles goed gaat, krijg je zo volgende schermen te zien:

Facebook contacteren 1 Facebook contacteren 2 Facebook contacteren 3

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Twitter, Linkedin en Google+

Laatste berichten van Johan Van Asch (toon alles)

54 reacties

 • Morel Ruth zegt:

  Geachte,heb al verschillende keren een code aangevraagd op mijn gsm van Fb maar krijg die niet aan,nu kan ik niet meer inloggen weet jij wat ik hier aan kan doen,heb ook al verschillende documenten op gestuurd en toch komt het niet inorde .Kan jij mij helpen AUB

  • Hallo Ruth,
   Normaal gezien kan je via je telefoonnummer of e-mailadres (als je deze correct hebt ingesteld in de account) je wachtwoord opnieuw instellen. Lukt dit niet, dan kan je alsnog Facebook trachten te contacteren met je probleem, maar normaal werken de 2 hiervoor genoemde methodes correct.

 • anneleen zegt:

  Wat als je ook niet op de pagina geraakt voor de “problemen” ???
  Heeft facebook geen e-mailadres naar waar ik kan mailen???

  Mvg

 • Inge Gijs zegt:

  Hallo! Ik heb een pagina op fb ( MGI_Inge Gijs ) waar mensen een ‘vind ik leuk’ voor kunnen geven. Ik merk echter dat er de laatste 3 weken telkens tijdens een nacht 100 ‘likes’ verdwijnen op enkele uurtjes tijd!!! Nu kunnen er mensen zijn die zichzelf ‘ont-liken’ maar geen 100 tegelijk op 3u te tijd hé!! ?? Het gebeurt ook maar 1 nacht per week.. Wie of wat kan de oorzaak hiervan zijn? Want dit is niet leuk meer!!

  Groetjes, Inge

  • Hey Inge,

   Mocht ik het antwoord kennen, zou ik het je graag meegeven maar dit lijkt me een zeer specifiek probleem waar ik nog nooit heb van gehoord en waarvoor je inderdaad Facebook support dient te contacteren. Ik duim mee dat het opgelost geraakt.

   • Karine Laceur zegt:

    Waarom word ik ineens van fb gezwierd?graag een antwoord als jullie het kunnen verantwoorden. Dank u

    • Nick Van Ranst zegt:

     Beste Karine, wij van Hoedoen.be hebben niets te maken met Facebook en kunnen je bijgevolg niet helpen. We proberen op deze pagina enkel uit te leggen hoe je Facebook kan contacteren. Hopelijk kan je hiermee verder. Succes!

 • Cindy zegt:

  Hoi , vorige maand is een 15 jarig meisje in zonhover verongelukt samen met zes andere jongeren . Iemand heeft haar tijdlijn van facebook verwijdert . Dit was geen familielid . Nu wil de familie haar tijdlijn terug op facebook hoe kunnen we facebook hierover contacteren en dit duidelijk maken dat dit belangrijk is voor haar familie . Hierop stonden foto’s en berichten . Grtjs cindy

 • Sabina hajrusi zegt:

  Goeiedag,

  ik heb een probleem omdat er iemand anders een account heeft aan gemaakt op mijn naam SABINA HAJRUSI maar gebruikte een andere achternaam SABINA SERIFI dit ben ik niet maar zij gebruiken wel mijn foto’s om met verschillende mannen te chatten dus wat hij of zij gedaan heeft op 28/06/2014 hebben mijn foto’s gekopieerd en op de FB VAN SABINA SERIFI GEPLAKT en in zo’n korte tijd 192 mannen toegevoegd dit persoon wilt me zwart maken om met verschillenden mannen te chatten op mijn foto’s zelf getrouwde mannen dit komt echt niet goed, ik vraag dit na te kijken en alles te verwijderen, ik heb naar de politie gebeld en langs gegaan ze zeiden tegen me dat ik zelf contact moest nemen met facebook

  ik vind het echt niet leuk, iemand wilt me zwart maken mijn leven kapot maken ik heb heel veel ruzie met mijn ouders omdat zij zoveel mannen gezien hebben als vrienden op mijn foto’s

  dit is mijn echte facebook:
  https://www.facebook.com/pages/Facebook-Belgi%C3%AB/137284429634511

  ik heb onder tussen al mijn foto’s verwijderd zodat zij niet nog mijn foto’s gaan jatten

  mijn vraag is kunt u a.u.b alle 2 account verwijderen

  SABINA HAJRUSI; verwijderen volledig
  SABINA SERIFI: verwijderen volledig

  laat u me iets weten! ik dank u voor u hulp

  • Hey Sabina,
   Ik kan dit zelf niet voor jou rapporten, maar de oplossing is vrij eenvoudig hoor: Ga naar het FB profiel in kwestie > Klik naast Bericht op “Rapporteren” > Inhoud gedeeld door Sabina rapporteren. Facebook zal dan de nodige stappen ondernemen.

   • Sabina hajrusi zegt:

    hey,

    ik ben voor 2 dagen naar de politie gegaan en wij hebben
    dat samen met een politie agent gedaan dat hoe da u vertelt rapporteren
    wel van een andere FB want van mijn account heeft die persoon me verwijderd
    ik had een kort gesprek me haar of hem om misschien de locatie te kunnen zien
    maar die stond niet aan en kon k het niet zien, ik heb 24u. gewacht en ik dacht dat facebook dat ging verwijderen maar ik zie dat (Sabina Serifi) het nog bestaat wat kan ik doen help me AUB! gaat het helpen als ik mijn pass van mijn account geef zodat je het kan doen ??

 • Greet zegt:

  Sinds zaterdag lijkt het alsof FB mijn account verwijderd heeft. Ik kan niet meer inloggen, maar kan ook geen andere stappen ondernemen zoals bvb mijn wachtwoord veranderen of mijn veiligheidsvraag beantwoorden om dit op te lossen. Vermits ik totaal niet meer op mijn profiel geraak, kan ik het probleem ook niet melden of trachten op te lossen. Ik snap het gewoon niet. Als ik probeer in te loggen, krijg ik de boodschap dat ik later moet proberen. Mijn vrienden zien me nog wel, maar ze kunnen ook niet meer in mijn profiel, het lijkt echt weggevaagd te zijn. Kan ik iets doen om dit op te lossen?

  • Hallo Greet,
   Als je zegt dat anderen je enkel nog zien, maar ze niet meer op je profiel kunnen klikken, is het best mogelijk dat Facebook je heeft verwijderd of je profiel geblokkeerd. In zo’n geval neem je inderdaad best contact op met Facebook zelf met de vraag of dit geval is.

   • Vermeersch Marina zegt:

    Ik heb hier ook dat probleem,ik kan niet meer op mn account,mn paswoord werkt niet meer en als ik een nieuwe aanvraag en de code krijg komt telkens “sorry er is een fout opgetreden,probeer het later nog eens,na meerdere keren geprobeerd te hebben moet je weer 24 uur wachten om opnieuw een code aan te vragen en dan begint hetzelfde weer,facebook contacteren hoe dit kan opgelost worden kan niet,zelf iets rapporteren kan ik niet want daarvoor moet je aangemeld zijn,mn vrienden hebben het gerapporteerd en enige bericht terug is”bedankt voor je feedback” Dus nog steeds geen oplossing !!!!!!!

 • beste

  ik word dagelijks getagd in een foto van een fake Ralph Lauren artikel, door iemand met een fake-account. weet iemand hoe ik dit kan rapporteren. ik untag die foto dagelijks en report dat het om een fake account gaat, en vraag fb om de foto te verwijderen, maar er moet toch een mogelijkheid zijn om te vragen dat dit stopt?
  de Ralph Lauren fake foto’s komen steeds van lessoldes2014.com

  alvast bedankt voor jullie hulp

  lieselot

  • Hallo Lieselot,
   Je doet er inderdaad al goed aan om je untaggen op de foto en de foto in kwestie te rapportere. Nog beter is om de account/pagina in kwestie in zijn volledigheid te rapporteren en melding maken van het steeds terugkerende probleem (ga naar de pagina in kwestie => klik op de 3 puntjes => report page > I want the page taken down => it’s harassing me). Dat is de beste manier om er vanaf te geraken, ik hoop dat het werkt voor je!

 • Nando zegt:

  hoi ik heb mijn naam een paar keer veranderd nu moet ik mijn id geven om te verifiëren dat heb ik gedaan maar hij reageerd er niet op en mijn tags zijn verwijderd ik krijg steeds dit te zien (This video is temporarily unavailable.) help wat moet ik doen??

 • Yentl Supply zegt:

  Johan,
  heb een paar keer wachtwoord veranderd vn facebook via de gsm.
  Ik moest mijn gsm nummer doorgeven waardoor ik een link moest openen..
  Die link gaat niet open, staat een slotj op.
  Ik kan mij niet meer inloggen ze verwijzen constant naar de recovery link… heeelp mij..
  Kan al 3weken niet op facebook..
  Mvg Yentl

 • sandra zegt:

  hallo,
  mijn facebook is gehackt, ik weet het zeker en ik weet ook door wie…
  ik heb alles geprobeerd, maar mijn account is helemaal overgenomen,
  hij stuurt ook berichten naar mijn contacten…en vrienden van hen etc…
  daar heb ik nu echt heel grote problemen mee…
  alle pogingen om te raporteren en paswoord te veanderen zijn mislukt…
  ik weet niet meer wat ik moet doen….

 • Van Linden Kris zegt:

  Beste,

  Sinds gisteren merk ik op Facebook dat er een profiel is opgemaakt onder een naam en met foto van een dierbare dewelke 2 jaar geleden overleden is, hoe kan ik dit laten verwijderen ?

  Alvast bedankt voor uw reactie,

 • VACAS zegt:

  Mijn Facebook account is sinds een paar dagen geblokkeerd en kan dus niet meer op Facebook. Die reageren voorals ook nog niet op mijn mails die ik stuurde. Als ik Facebook opstart krijg ik een scherm : Bedankt, u krijgt spoedig een e-mail van ons. Bedankt voor uw geduld.
  Heeft iemand daar ervaring mee of weet iemand een oplossing om het account weer online te krijgen !

 • Falko Heytens zegt:

  Goeiedag

  Na het openen van een verkeerd bericht. Heb ik een virus op mijn facebook. Dit virus stuurt in mijn plaats berichten waarin het mensen tagd. Deze berichten zijn alles behalve positief.
  Ik heb al verschillende keren van wachtwoord veranderd maar het help niet.

  Kan mij iemand helpen ?

  • Hi Falko,
   Wat je in zo’n geval moet doen is
   1) je Facebook wachtwoord asap wijzigen naar een nieuw wachtwoord
   en 2) op je pc een gratis tool zoals CCleaner installeren.
   In principe is het probleem nadien meteen opgelost.

 • Dario zegt:

  beste,

  ik heb een fanpagina naam van DJ Dario Official .
  maar wil dezen veranderen in Dario Drum DJ (Official)
  dit is mogelijk want ben de zelfde persoon en
  heb toch al redelijk wat gespendeerd op facebook

  • Hallo Dario,
   de naam van je Facebook fanpagina aanpassen kan in principe enkel tot op het moment dat je minder dan 250 fans hebt. Nadien is het onmogelijk om de naam van een fanpagina nog te wijzigen, tenzij je terug vanaf 0 begint onder een andere naam.

 • bjorn vanfleteren zegt:

  hallo, ik hoop dat ik hier hulp kan krijgen.
  mijn fb account is gehackt en die kerel heeft mijn e-mail + passwoord veranderd. dat e-mail adres dat ik had bestaat niet meer.

  iemand die me kan zeggen wat ik moet doen aub om mijn account terug te kunnen hebben??

 • Kim Ongena zegt:

  Sinds vroeg op de ochtend kan ik niet meer aanmelden op facebook. Als ik wil aanmelden komt er een blanco pagina op : https://www.facebook.com/checkpoint/?next . Ik heb Facebook geconcacteerd, maar ik krijg geen antwoord. Ik heb al op diverse forums gekeken , maar vond nergens een antwoord op mijn probleem. Ik heb facebook dringend nodig voor mijn eindwerk voor school. help !!!!

 • Sandra Dejaegere zegt:

  Beste,

  in September 2015 heropen ik Cafe de Middenstand te Kuurne, dit pand staat reeds 1 jaar dicht. Hier bestaat er een facebookpagina van. Dit is uiteraard ook al een jaar niet meer gebruikt. Ik zou deze pagina graag zien verdwijnen omdat ik er zelf al 1 heb!
  Ik heb reeds geprobeerd de vorige uitbater te contacteren, maar zonder succes! Hoe kan ik die pagina laten verwijderen?
  Pagina is Café De Middenstand, te Kuurne?
  Kan iemand mij helpen?

  grtz
  Sandra

  • Dag Sandra,
   Het beste wat je in dat geval kan doen is de pagina rapporteren. Dat doe je door naar de pagina in kwestie te gaan > Op de de drie … puntjes te klikken > Pagina rapporteren en dan de situatie aangeven. Normaal gezien wordt het dan door Facebook bekeken.

 • quint zegt:

  beste ik heb onlangs mijn account verwijderd en nu wil ik registeren met mijn zelfde emailgegevens maar om een nieuw account te maken
  dit lukt niet hoe komt dat wat moet ik doen ?

  • Nick Van Ranst zegt:

   Dag Quint,

   volgens mij is het niet mogelijk om met hetzelfde emailadres een nieuw account aan te maken. Je kan je vragen wel eens aan Facebook zelf stellen. Hoe je ze moet contacteren vind je hierboven terug.

   Grt,
   Nick

 • siegie zegt:

  Hallo,
  Sinds kort kan ik me niet inloggen, ik krijg de melding dat er malware op mijn pc staat en dat ik een scan moet laten doen. Dit betreft een pc van ’t werk en er staat F-secure op. Ik heb een scan uitgevoerd met F-secure en deze heeft niets gevonden. Het programma om te scannen dat facebook voorstelt kan ik niet laten draaien op mijn werkpc want ik heb hier beperkte rechten op. De CIS-verantwoordelijke kan me niet verder helpen. Ik kan geen bericht naar facebook sturen omdat ik me niet kan inloggen. Kan u me verder helpen?
  Dank u!

 • Marc zegt:

  Facebook wil me verplichten F-Secure Online Scanner te downloaden

  weet iemand hoe ik aan mijn startpagina geraak, zonder het te downloaden?
  Of is het downloaden een goede zaak?

  • Nick Van Ranst zegt:

   Dag Marc,

   je hoeft dit niet te downloaden. Je kan eventueel een andere browser gebruiken om naar je startpagina te gaan.

   Grt,
   Nick

 • Jurgen zegt:

  Beste, sinds 3 dagen geleden kan ik niet meer op monster legend via fb acount andere games wel ik denk dat monster legend gehackt is heb al meerdere malen een klacht gestuurd via probleem rapporteren enz maar niets haalt uit

  • Nick Van Ranst zegt:

   Dag Jurgen,

   wij van hoedoen.be kunnen je hier helaas niet mee helpen. We hebben niets te maken met Facebook. We proberen op deze pagina enkel uit te leggen hoe je Facebook kan contacteren. Best even bovenstaande opvolgen om Facebook te kunnen bereiken. Succes!

 • Nelly zegt:

  Hallo,

  Sinds een paar dagen kan ik me niet meer aanmelden op Facebook. Ik ben ook niet meer te vinden op Facebook. Mijn account is precies verwijderd! Als ik me probeer in te loggen met mijn e mailadres en wachtwoord. Dan komt er na een paar seconden een venster dat dit e mailadres verkeerd gespeld is en ze het gecorrigeerd hebben en ik mijn wachtwoord nog eens moet ingeven voor de zekerheid! Maar dit helpt niet en dan verschijnt er steeds hetzelfde venster. Ik heb het via de veiligheidscore ook geprobeerd. Maar dan sturen ze een code naar een email dat ik niet ken! En via mijn gsm nummer lukt het ook niet!

  Moet ik nu een nieuw account aanmaken of Facebook con acteren?

  Mvg

  Nele

  • Nick Van Ranst zegt:

   Dag Nele, dan zou ik aanraden om Facebook zelf te contacteren. Mij lijkt het dat ze (iemand) je account verwijderd hebben… Hopelijk kan Facebook nog iets voor je betekenen!

 • shari zegt:

  Hallo Nick,

  Sinds een week kan ik niet meer op Facebook door account tijdelijk geblokkeerd. Nu heb ik hun stappen ondernomen door nieuw wachtwoord aan te maken enzo, maar ik kan er nog niet op.
  Het blijft op tijdelijk geblokkeerd. Ondertussen gemaild via helpdesk Facebook, maar dit is wss een verloren zaak want ik hoor niets terug.
  Dus mijn vraag is hoe kan ik terug op mijn account of hoe kan ik Facebook bereiken zonder dat ik in mijn account moet?
  Alvast bedankt

  • Nick Van Ranst zegt:

   Dag Shari, geduld hebben is in dit geval de boodschap… Andere manieren om je account te activeren zijn er volgens mij niet. Hopelijk is de blokkering ondertussen al opgeheven.

 • Henny Overdijk zegt:

  Hallo,
  Mijn vriendin is ineens uit mijn lijst verdwenen en ik bij haar.
  Ik kan op haar pagina komen maar dat is het.
  ook kan ik haar niet meer opnieuw uitnodigen en zij mij ook niet.
  Kennen jullie dit probleem? verder kan ik alles doen.
  Groetjes Henny

  • Nick Van Ranst zegt:

   Dag Henny, daar heb ik zelf nog iets van gehoord. Dus ik zou ook geen oplossing kunnen bedenken. Je hebt per ongeluk mekaar toch niet geblokkeerd?

 • Atil zegt:

  Ik kan niet op me fb omdat het zeg dat me geboorte datum niet klopt met me account iWork oh wie kan me helpen ?

 • Jolly de Jong zegt:

  Wij zitten in een geheime groep waarvan de beheerder weg is ! Er is geen andere beheerder! Wij kunnen echt niets doen of dingen verandere in deze groep, en FB geeft ons alleen een link met algemene vragen, waar die van ons niet tussen staat!
  Wat kunnen wij verder doen!

  • Nick Van Ranst zegt:

   Beste Jolly, blijkbaar is hier nog geen oplossing voor… Misschien is het best van de groep opnieuw op te richten met jezelf (en nog iemand) als beheerder.

 • Charlot Mervylde zegt:

  Hallo.
  Mijn facebook werd gehacked.
  En telkens ik me nu wil aanmelden krijg ik als melding dat mijn facebook profiel is uitgeschakeld voor veiligheidsredenen. Ik kan dan geen kant meer op.. ik ben zelfs niet meer terug te vinden als je me opzoekt..
  Ik wil dit profiel heel graag terug..

 • stijn zegt:

  Hallo een vriendin van mij haar facebook is waarschijnlijk gehackt en blijkbaar ook verwijdert ZE kan niks meer al de foto’s van haar overleden vader kwijt weet iemand hoe ZE die foto’s kan terug krijgen?

 • van Helmont Martine zegt:

  Beste,
  Ik heb al enkele keren gerapporteerd aan Facebook dat er een ander persoon gebruik maakt van mijn naam. Ik weet ook dat er meerdere personen een zelfde familienaam inclusief voornaam kunnen hebben maar in mijn geval is dat echt niet mogelijk en gaat het hier om identiteitsfraude. Mijn familienaam wordt geschreven met kleine letter v. Dus van H…. Ik kan dit bewijzen met mijn identiteitskaart.
  Wat raad u mij aan ? Onzichtbaar wil ik het niet maken want dan zie ik niet meer of die fraude blijft doorgaan, terwijl ze er nog steeds is.
  Ik wil dat die persoon haar naam correct vermeld.
  Vriendelijke groeten,

 • mieke zegt:

  Beste
  Sinds 1 april kan ik via facebook mijn messenger niet meer openen op mijn gsm toestel nokia lumia 525 , er komt altijd te staan wachten op netwerk, maar ik heb netwerk, want ik kan gewoon op facebook, op google enzo alleen de app messenger werkt niet, op mijn pc werkt het wel. Er kwam ook een melding dat ik de nieuwste app moest dowloaden via een link, maar je kan niet op die link klikken, ik heb messenger dan maar afgegooid en fb ook en alles terug geinstalleerd, en nog werkt het niet. Heel vervelend. Heb het probleem ook gemeld bij messenger maar daar krijg ik standaard altijd het zelfde antwoord, bedankt voor het melden van het probleem. Ja hallo daar ben ik niet met geholpen he 🙂

Laat een reactie na