hoedoen.be

Legt stap voor stap uit hoe je iets doet

Hoe Google merkaccount of Google+ pagina maken?

Hoe Google merkaccount of Google+ pagina maken? Je zou op het eerste zicht denken dat dit makkelijk moet zijn. En eigenlijk is het dat ook maar de moeilijkheid zit em in stap 2. Meer informatie volgt hieronder šŸ™‚ Eerst nog even een korte introductie over deze “hoe-doen”. Want een Google Plus of Google+ pagina is als bedrijf heel interessant. En de reden is heel Ā eenvoudig: omdat het van Google is. Het heeft immers een mooi effect op je vindbaarheid in de zoekmachine. En blijkbaar vooral in de lokale vindbaarheid. Zoeken mensen naar je bedrijf in Google dan gaan ze normaal gezien direct op de Google+ pagina terechtkomen. En dan is het uiteraard aan jullie om deze pagina te “pimpen” zodat de bezoekers er meteen de informatie terugvinden die ze aan het zoeken zijn (openingsuren, adres, website, telefoonnummer, enz…).

We leggen nu in enkele stappen uit hoe je zo’n merkaccount kan aanmaken.

stap 1

Als je als bedrijf een Google+ pagina of een Google merkaccount wilt aanmaken dan het je uiteraard een Google-account nodig. Log dus in op je account en klik rechtsboven op het raster (de 9 blokjes). Je krijgt een overzicht te zien van alle Google services (staan gerangschikt zoals je zelf wilt). Klik verder op Google+.

stap 2

En hier zit het dan! Je moet nu links onderaan klikken op MERKEN. Het heeft me zelf een half uur gekost om uit te zoeken waar MERKEN op deze pagina stond… Dus ik hoop hiermee jullie die moeite en tijd te besparen.

stap 3

Klik op “Google+ pagina maken”.

stap 4

Geef je merkpagina een naam en klik op maken.

stap 5

Nog even bevestigen dat je Google+ wilt inschakelen voor je merk. Best doen want anders kan je je pagina niet afronde.

stap 6

Je Google+ pagina is aangemaakt! Veel succes en plezier ermee šŸ™‚

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie na