fbpx

Hoe in 1 keer alle iPhone contacten verwijderen?

De iPhone heeft jammer genoeg geen ingebouwde optie om alle contacten ineens te verwijderen. Toen ik zelf alle contacten op mijn iPhone wou verwijderen, merkte ik dan ook dat het ontzettend saai is om elk iPhone contact individueel te verwijderen.

Anderzijds was het teruggaan naar fabrieksinstellingen ook geen oplossing, want ik wou wel nog mijn apps en foto’s bewaren. Daarom zocht ik een oplossing om alle iPhone contacten te wissen en tegelijk alle andere gegevens op je gsm te bewaren:

Stap 1

Open de app Instellingen.

alle iphone contacten verwijderen 1

Stap 2

Kies vervolgens iCloud.

alle iphone contacten verwijderen 2

Stap 3

Schuif het groene bolletje naar links.

alle iphone contacten verwijderen 3

Stap 4

De iPhone zal je vragen wat je wil doen met de contacten die vanuit iCloud naar je iPhone gepusht worden. Selecteer hier verwijder van iPhone.

alle iphone contacten verwijderen 4

Resultaat

De app Contacten is nu volledig leeg gemaakt en alle contacten zijn eruit gewist.

Alternatief

Er zijn gratis apps zoals “My Contacts Backup” van waaruit je ook alle contacten in 1 beweging kan wissen uit je iPhone. In dat geval moet je gewoon de app downloaden > deze toegang geven tot je contacten > kiezen voor de optie Remove all contacts.

Zelf verkiezen we echter de eerste methode omdat je er geen extra apps voor nodig hebt.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

1 gedachte over “Hoe in 1 keer alle iPhone contacten verwijderen?”

 1. Jos Vandesande

  Beste,
  De meeste van mijn contacten staan daar soms wel 20 keer in hoe dit komt weet ik niet ?
  Nu is mijn vraag hoe ik deze weg krijg en kan voorkomen ?
  Uitkijkend naar uw oplossing, nu reeds mijn dank.
  Mvg,
  Jos Vandesande

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *