fbpx

Hoe iPhone Siri stembediening aanzetten en gebruiken

Met Siri stembediening heeft Apple zijn eigen persoonlijke assistent in het leven geroepen. We tonen in dit artikel 1) hoe je Siri Voice Control inschakelt & 2) hoe je het gebruikt:

1) Siri aanzetten

De optie voor Siri stembediening kan je makkelijk activeren door in je iPhone te gaan naar Instellingen > Algemeen > Siri. Maak het witte bolletje groen door het te verschuiven en bevestig met Schakel Siri in.

Siri is nu operationeel en je kan verschillende zaken gaan kiezen. De 3 belangrijkste zijn:

  • Taal (vb. Engels)
  • Stem (Man/vrouw)
  • Houdt bij oor (Zet ik persoonlijk altijd op uit)

iphone siri aanzetten 1

 2) Siri gebruiken

Siri voice control hebben we zonet geactiveerd, zorg ervoor dat je internetverbinding (3g,4g,wifi,..) hebt & let the games begin! Wat moet je nu precies doen om stembediening te gebruiken?

Stap 1: Siri voice control starten

Heel simpel: Hou 2 seconden de home knop ingedrukt. Je hoort een belletje en ziet een horizontale lijn verschijnen. Dat wil zeggen dat Siri wacht op je commando.

iphone siri aanzetten 2

Stap 2: Commando inspreken

Spreek duidelijk en traag een commando in, bijvoorbeeld: “Call + voornaam & naam van iemand uit je contactenlijst” . Siri antwoordt met “Calling + naam van de persoon” en je iPhone begint wel degelijk die persoon te bellen.

Op die manier heb je een heleboel leuke dingen die je kan gaan toepassen, bijvoorbeeld:

  • Bellen= “Call/dial + voornaam & naam contact”
  • Muziek= “Play music”
  • Uur= “What time is it?”

Opgelet: Let er wel op dat er niet te veel lawaai of ruis in de omgeving is (vb. radio in je wagen). Deze kunnen de werking van Siri verstoren. Hou er bovendien rekening mee dat Siri extra batterij kan verbruiken.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *