fbpx

Hoe mijn pensioen berekenen met mypension.be?

Hoe mijn pensioen berekenen met mypension.be? Sinds korte tijd is het mogelijk om je pensioen te berekenen via de website van de federale overheid MyPension.be. Opgelet, het bedrag dat je te zien gaat krijgen, is een raming op basis van je huidige loopbaan en de huidige wetgeving. Twee factoren die doorheen de jaren nog kunnen/zullen wijzigen. Maar het geeft je uiteraard wel een goede indicatie hoeveel je later zal krijgen. Met MyPension.be kon je voorheen ook al te weten komen wanneer je met pensioen kon gaan maar nu dus ook wat je wettelijk pensioen gaat zijn. Je krijgt meteen ook een overzicht te zien van je aanvullend pensioen (zoals groepsverzekeringen). Een overzicht van je individueel pensioensparen vind je echter niet terug op MyPension.be.

Hoe je kan inloggen op MyPension.be leggen we hieronder uit.

Stap 1: ga naar mypension.be

Navigeer naar www.mypension.be en je krijgt meteen te zien wat je met mypension allemaal kan doen:

  • overzicht van wettelijk pensioen
  • duidelijk en compleet zicht op je aanvullend pensioen
  • overzicht van je pensioenloopbaan
  • wanneer kan je met pensioen gaan
  • hoeveel bedragen de pensioenbetalingen

Klik nu rechtsboven op AANMELDEN.

Stap 2: aanmelden vanuit België

Je kan aanmelden op twee manieren als je in België bent: via je eID of via een eenmalige code.  We tonen hieronder hoe je inlogt met je eID.

Stap 3: taal kiezen

Kies de taal waarin je wilt verder gaan.

Stap 4: hoedanigheid kiezen

Duid nu aan in welke hoedanigheid je wilt inloggen. Dit kan zijn als burger, onderneming of professional.

Stap 5: kies aanmeldingsmethode

In dit geval gaan we ons aanmelden met de elektronische identiteitskaart. De aanmelding via de eenmalige code is iets omslachtiger.

Stap 6: elektronische identiteitskaart

Zorg er voor dat je een eID kaartlezer hebt en sluit deze aan. Steek nu je identiteitskaart in de lezer en klik op aanmelden.

Opgelet: zorg er ook voor dat je de eID software hebt geïnstalleerd want anders ga je een foutmelding krijgen. Deze software kan je hier downloaden: https://eid.belgium.be/nl.

Stap 7: Certificaat

Selecteer je certificaat (met jouw naam) en klik op OK.

Stap 8: Pincode eID

Misschien wel de moeilijkste stap in het hele aanmeldingsproces. Je moet namelijk de PINcode weten van je identiteitskaart en dat is een code die veel mensen niet hebben bijgehouden 🙂 Wees dus voorbereid en hou je PINcode bij de hand.

Stap 9: je bent aangemeld!

Je bent nu aangemeld en je kan alles bekijken aangaande je latere pensioen. Klik op “Mijn wettelijk pension” om het bedrag van je latere pensioen te berekenen.

Je krijgt nu je loopbaan te zien en ook wat je vroegste pensioendatum is en wat de wettelijke datum is. Ik heb nog wat jaren voor de boeg 😉

 

 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *