fbpx

Hoe MOBI bestanden openen op PC?

Ontving je per e-mail een .MOBI bestand of kwam je het ergens tegen op een netwerk? Dan vraag je je wellicht af wat het is en hoe je het kan openen. We proberen je hierop een duidelijk antwoord te bezorgen.

Een .MOBI bestandsextensie is een Mobipocket formaat dat bestemd is voor eReaders. Het is dus een typisch formaat voor een eBook. Eigenlijk is dit type bestand bestemd voor de smartphone, tablet of eReader.

Nu vraag jij je natuurlijk af hoe je dit type bestand opent op je PC. We doen ons best om je dit in een notendop uit te leggen:

Stap 1

Zet het .MOBI bestand op je bureaublad.

mobi bestand openen 1

Stap 2

Zoals je ziet, weet Windows zich geen raad met welk programma hij dit bestand moet openen. Op een PC heb je nood aan Amazon Kindle om dit te kunnen openen of een programma dat Amazone Kindle ondersteunt. Wij gaan in dit voorbeeld voor één van de meest populaire gratis programma’s in deze soort: Calibre E-book management. Download en installeer dit programma eerst op je PC.

mobi bestand openen 2

Stap 3

Open Calibre E-book management en klik linksboven op Boeken toevoegen.

mobi bestand openen 3

Stap 4

Selecteer het .Mobi bestand dat op je bureaublad staat.

mobi bestand openen 4

Stap 5

Het bestand wordt meteen toegevoegd aan je bibliotheek in Calibre. Door erop te dubbelklikken, opent het eBook zich en kan je het lezen op je computer.

mobi bestand openen 5

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *