fbpx

Hoe stankoverlast oplossen?

Hoe stankoverlast oplossen is hopelijk niet iets waar je veel moet achter “googlen”. Want vanzelfsprekend hoop je dat het je niet zal overkomen, een nare rioolgeur in huis. Niet alleen is dit zeer onhygiënisch, ook zorgt het ervoor dat je een mindere concentratie hebt. Reden genoeg om de stankoverlast zo snel mogelijk op te lossen! In veel gevallen zal een stankoverlast veroorzaakt worden door een verstopping in de afvoer. Op de bodem van de afvoer is restafval blijven liggen, wat niet meer kan worden meegevoerd door het water in de afvoer. De ophoping van restafval zal steeds groter worden, naarmate de tijd verstrijkt. Een rioolservice of ontstoppingsdienst kan je helpen bij het ontstoppen en vrijmaken van de afvoer.

Een verstopte afvoer ontstoppen in huis

Een verstopte afvoer zelf ontstoppen kan op verschillende manieren. Je kunt gebruik maken van een chemisch ontstoppingsmiddel uit de winkel, je kunt soda gebruiken en je kunt een ouderwetse ontstopper inzetten. Laat het chemische ontstoppingsmiddel of soda enige tijd intrekken. Vervolgens dien je de afvoer met heet of zelfs kokend water door te spoelen om het restafval naar de centrale riolering af te voeren. Bij een ontstopper probeer je het afval van de afvoerbodem los te krijgen, door de druk op de afvoer op te voeren. Ook nu is het belangrijk om de afvoer enige tijd door te laten spoelen.

Wanneer je voor de hulp van een loodgieter kiest, zal de loodgieter de afvoer onder een hoge druk doorspuiten. Ook kan een loodgieter een klein haakje gebruiken, om dikke proppen restafval uit de afvoer te trekken.

Voorkom een stankoverlast rond de afvoer

Nog beter dan het verhelpen van de stankoverlast rond je afvoer, is het voorkomen hiervan. Het voorkomen van verstoppingen kan op verschillende manieren:

  • Voorzie bladvangers over je regenpijpen
  • Gebruik een zeefje in de gootsteen
  • Maak gebruik van een filter in het putje van de douche
  • Beperk het gebruik van toiletpapier
The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *