Waarom is Scarlet goedkoper dan Proximus?

Laatst aangepast op

Proximus en Scarlet hebben allebei een telecomaanbod, maar behoren tot dezelfde overkoepelende Proximus groep. Maar wie de vergelijking qua prijzen maakt, merkt al snel dat Scarlet veel goedkoper is dan Proximus en Telenet.

Maar als ze dan toch tot hetzelfde bedrijf behoren, waarom is Scarlet dan goedkoper dan Proximus? En wat zijn de verschillen tussen de twee? Met die vraag belden we naar de Scarlet klantendienst en we kregen volgend antwoord:

1) Lagere kosten = lagere Scarlet prijs

Scarlet ziet zichzelf als de low budget provider die gebruik maakt van het Proximus netwerk. Dit impliceert dat het minder middelen inzet op zaken als reclame, personeel, enz. Door deze lagere interne kostenstructuur, is het in staat een lagere prijs aan te bieden.

2) Tragere internetsnelheid

Het internet van Scarlet is maar half zo snel als dat van Proximus of nog trager. Waar je bij Scarlet surft aan een snelheid van 30 Mbps tot 50 Mbps, surf je bij Proximus aan een downloadsnelheid van 100 Mbps. Je betaalt dus concreet bij Proximus eigenlijk meer maar je krijgt er ook meer snelheid voor terug.

3) Minder digitale TV opties

Bij Proximus kan je gratis tot 36 uur programma’s terugkijken via TV replay. Bij Scarlet daarentegen zit uitgesteld kijken niet gratis in het aanbod en dien je hier 3€/maand voor bij te betalen.

4) Hogere installatiekosten

Bij Scarlet betaal je bijvoorbeeld voor een Scarlet Trio een eenmalige activatiekost van 50€, terwijl er bij het Tuttimus aanbod van Proximus geen sprake is van een extra meerkost.

Conclusie

Het is duidelijk dat Scarlet goedkoper is, maar je boet ook wel in op enkele features zoals internetsnelheid en je digitale tv. Ga dus goed na voor je zelf wat je het belangrijkst vindt: Minder betalen of meer comfort?

Bron: Telefonisch gesprek met Scarlet klantendienst

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan Van Asch (toon alles)

Leave a Comment