Waarom is Scarlet goedkoper dan Proximus?

Laatst aangepast op

Proximus en Scarlet hebben allebei een telecomaanbod, maar behoren tot dezelfde overkoepelende Proximus groep. Maar wie de vergelijking qua prijzen maakt, merkt al snel dat Scarlet veel goedkoper is dan Proximus en Telenet.

Maar als ze dan toch tot hetzelfde bedrijf behoren, waarom is Scarlet dan goedkoper dan Proximus? En wat zijn de verschillen tussen de twee? Met die vraag belden we naar de Scarlet klantendienst en we kregen volgend antwoord:

1) Lagere kosten = lagere Scarlet prijs

Scarlet ziet zichzelf als de low budget provider die gebruik maakt van het Proximus netwerk. Dit impliceert dat het minder middelen inzet op zaken als reclame, personeel, enz. en bewust de laagste mogelijke prijs gaat hanteren. Door deze lagere interne kostenstructuur, is het in staat een lagere prijs aan te bieden.

2) Tragere internetsnelheid

Het internet van Scarlet is maar half zo snel als dat van Proximus of nog trager. Dat blijkt uit een vergelijking van vast internet prijzen. Waar je bij Scarlet vast internet surft aan een snelheid van 30 Mbps tot 50 Mbps, surf je bij Proximus aan een downloadsnelheid van 100 Mbps. Je betaalt concreet bij Proximus eigenlijk meer maar je krijgt er ook meer snelheid en dus ‘kwaliteit’ voor terug.

3) Minder digitale TV opties

Bij een pakket als Scarlet trio heb je toegang tot slechts zo’n 30 TV zenders, dat terwijl dat er bij Proximus zo’n 80 zijn. Bij Proximus kan je bovendien gratis tot 36 uur programma’s terugkijken via TV replay. Bij Scarlet daarentegen zit uitgesteld kijken niet gratis in het aanbod en dien je hier 3€/maand voor bij te betalen.

Conclusie

Het is duidelijk dat de tarieven van Scarlet goedkoper zijn dan de prijzen van Proximus, maar je boet ook wel in op enkele features zoals internetsnelheid en je digitale tv. Ga dus goed na voor je zelf wat je het belangrijkst vindt: Minder betalen of meer comfort?

Bron: Telefonisch gesprek met Scarlet klantendienst

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Leave a Comment