Kan ik met ecocheques betalen bij Aldi?

Of je bij de Aldi winkels met ecocheques kan betalen? Wel, wij vroegen het ons ook af maar wisten het niet zeker. Daarom contacteerden we de klantendienst per e-mail. Jammer genoeg kregen we een e-mail terug “Onze klantendienst zal dit zo snel mogelijk in behandeling nemen.”, maar 4 maanden later wachten we nog steeds op een antwoord.

Aldi: Zijn ecocheques toegelaten?

Zelfs zonder antwoord van de klantendienst, kunnen we met 99% zekerheid zeggen dat Aldi geen ecocheques aanvaardt. En dat omwille van 2 redenen:

  • Ecocheques staan op de Aldi websites niet aangeduid als geldig betaalmiddel
  • De kost om een ecocheque systeem te implementeren is hoog, zeker voor een hard discounter als Aldi betekent dit een no-go.

Het kan dus best zijn dat de Aldi klantendienst omwille van deze 2 redenen onze vraag als een retorische vraag aanzag en het voor zich vindt spreken dat zij het niet aanbieden.

Ecocheques zijn niet te verwarren met maaltijdcheques bij Aldi!

Met maaltijdcheques kan u uiteraard wel terecht bij Aldi. Zo worden zowat alle elektronische maaltijdcheques (Sodexo, Edenred, Monizze) graag gezien bij Aldi als betaaldmiddel.

Waar kan ik dan wel wat kopen met ecocheques?

We maakten een handige lijst met winkels waar je energiezuinige producten kan kopen met ecocheques.

Met dank aan: Aldi.be

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Leave a Comment