fbpx

Hoe een goede eerste indruk maken?

Soms heb je maar korte tijd om een ander of een groep personen te laten zien wie jij bent. Denk maar aan een sollicitatiegesprek. Het is daarom belangrijk om een goede eerste indruk te maken. En we moeten eerlijk zijn, dit doe je allereerst door aandacht te besteden aan hoe je eruit ziet. Dit is namelijk onbewust toch het eerste waar een ander op let als hij of zij je ziet. Wij geven je 3 handige tips om een goede eerste indruk te maken.

1. Kies voor verzorgde kleding

Als je een goede eerste indruk wilt maken, is het aan te raden om verzorgde  kleding te dragen. Kies dus niet voor kledingstukken met oude vlekken of versleten sportschoenen. Maar besteedt aandacht aan je kleding. Laat dus ook je jeans met gaten thuis 🙂 Kies voor schone frisse kleding die je mooi combineert. Bijvoorbeeld voor een leuke overhemd die je mooi combineert met een nette pantalon of stijlvolle jeansbroek.

2. Ga voor stijlvolle schoenen

Stijlvolle schoenen zullen zorgen voor een goede eerste indruk. Ga voor bijvoorbeeld voor Magnanni schoenen als je het echt goed wilt doen. De schoenen zijn handgemaakt, waardoor je kunt rekenen op een hoge kwaliteit. De modellen van de schoenen zijn erg elegant en luxueus. En daarnaast zijn de schoenen ook nog eens ontzettend comfortabel en passen bij iedere soort outfit. Of het nu voor je werk of een bruiloft is, deze schoenen passen zich gemakkelijk aan.

3. Zorg voor een goede gespreksvoorbereiding

Als je beschikt over verzorgde kleding en stijlvolle schoenen, is het tijd om aandacht te besteden aan een eerste gesprek. Bedenk alvast hoe jij je wilt gaan voorstellen. Probeer in enkele zinnen kort en krachtig te verwoorden wie jij bent en wat je doet. Over onderstaande punten kun je iets vertellen:
> Wie ben je en waar woon je?
> Wat is je beroep?
> Ben je getrouwd of heb je kinderen?

Dankzij drie bovenstaande tips kun je op een simpele manier een goede eerste indruk maken. Succes!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *