fbpx

Hoe werkt een dompelpomp?

Hoe werkt een dompelpomp en waar kun je deze voor gebruiken? In dit artikel vertellen we je hier meer over!

Bij een dompelpomp wordt de pomp in het water geplaatst, wat de naam van dit type pomp verklaart. Daar waar een pomp normaalgesproken buiten een put, vijver of kelder blijft staan om het water weg te pompen. Dit type pomp is ideaal voor het wegpompen van water uit een ondergelopen kelder, na een hevige regenval. Niet alleen in huis komt een dompelpomp goed van pas. Je kunt de dompelpomp namelijk ook in boten gebruiken, als deze volgelopen zijn en moeten worden leeggepompt.

Verschillende soorten dompelpompen

Dompelpompen worden in verschillende soorten aangeboden. Hierbij zit het verschil voornamelijk in het type water wat met de pomp kan worden weggepompt. Er zijn dompelpompen die specifiek bedoeld zijn voor schoon water, zoals regenwater. Naast deze schoonwaterpompen zijn er ook pompen die bedoeld zijn voor het wegvoeren van vuil water. In dit geval gaat het om water met zand, aarde of soortgelijk afval. Een derde mogelijkheid is een dompelpomp met een waaier aan de onderzijde. Deze waaier slaat grove stukken afval kapot, voordat het water verpompt wordt door de dompelpomp.

Dompelpompen met of zonder vlotter

Naast het type water waarvoor een dompelpomp gebruikt kan worden, bestaat er nog een belangrijk verschil. Dit verschil zit in de vlotter die wel of niet in de dompelpomp verwerkt zit. Met een vlotter is het mogelijk om de pomp automatisch in en uit te laten schakelen. Dit is handig als je het waterniveau in een put of vijver op een vaste hoogte wilt laten staan. Op het moment dat het water dit niveau bereikt heeft, zal de pomp automatisch geactiveerd worden om het overtollige water weg te pompen. Een dompelpomp kopen doe je tegenwoordig eenvoudig online. Dompelpompen van Waterpomp.be zijn kwalitatief goed en scherp geprijsd. Zeker eens een kijkje nemen!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *