fbpx

Hoe een paard onderhouden?

Voor veel meisjes is het een droom, een eigen paard verzorgen. Een eigen paard verzorgen is erg leuk en leerzaam. Het kost alleen veel tijd en geld. Om deze redenen is het verstandig om eerst goed na te denken voor de aanschaf van een paard. Een paard verzorgen kan erg leuk zijn. Om de levenskwaliteit van het paard te verhogen is het cruciaal om de basisregels goed onder de knie te hebben.

Waar moet de verblijfplaats van een paard aan voldoen?

Wanneer je een paard verzorgt en de mogelijkheid hebt om het paard in het weiland te laten verblijven is dit goed mogelijk. Wanneer je dit van plan bent zorg er dan wel voor dat het paard in extreem weer kan schuilen. Paarden hebben veel beweging nodig en daarom kun je paarden het beste op het weiland laten. Echter is dit niet voor iedereen mogelijk.

Een tweede optie is een loopstal. Een loopstal is een grote gemeenschappelijke stal, dit type stal is perfect voor grote vaste groepen paarden. Door dit type stal heeft het paard veel sociaal contact en meer bewegingsvrijheid dan in een box.

De laatste optie is een box. Een box is een verblijf voor één enkel paard. Een box moet voldoen aan een droge, schone ligplaats. Ook zijn ventilatie en licht erg belangrijk in de stal van het dier.

Hoe moet je het paard verzorgen?

Paarden verdienen goede verzorging. Ook kun je de band tussen paard en mens verbeteren door veel aandacht voor het paard. Verzorging begint bij het geven van eten. De belangrijkste tip bij het verzorgen van eten is dat een paard het beste kleine hoeveelheden kan eten. Zorg ervoor dat je niet in een keer al het voer geeft maar in kleine beetjes. Ook moet een paard naar de tandarts, het liefst een keer per jaar. Een andere verzorger die elke drie maanden dient te komen is de hoefsmid. Deze zorgt ervoor dat het paard pijnloos en recht kan lopen, dit voorkomt kreupelheid.

Paarden dienen veel te bewegen. Wanneer je een paard bezit moet je dus ook iedere dag beschikbaar zijn om het dier te laten bewegen. Je hoeft niet altijd te rijden, je kunt het paard ook zelf laten rennen in de wei. Na het rennen dient het paard afgedekt te worden met een paardendeken. Hierdoor koelt het dier niet te snel af.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *