fbpx

Hoe IP-adres veranderen?

Een IP-adres is een combinatie van getallen en punten. Deze combinatie laat zien waar een computer/telefoon zich bevindt. Ieder netwerk heeft zijn eigen adres, daarom is het goed om dit adres niet overal bekend te maken.

Door de VPN-technologie is het mogelijk om jouw persoonlijke IP-adres te verwisselen met een adres uit bijvoorbeeld een andere plaats, of zelfs een andere plaats. Waarom is het verstandig om je IP-adres te verbergen? Zoals hierboven al benoemd is het verstandig om je IP-adres te verbergen. Hackers worden steeds innovatiever om geld te verdienen, daarom is het verstandig om je te beschermen tegen deze bedreigingen. Wanneer je IP-adres verborgen is kunnen hackers jouw adres niet meer volgen. Ook kunnen deze hackers niet bij de data komen die jij bezit.

Een andere goede reden om je IP-adres te veranderen is zodat je buitenlandse content kunt bekijken. Denk aan Amerikaanse Netflix waarop een veel groter aanbod aan films en series op staat dan op de Nederlandse versie. Dit geldt ook voor het illegaal downloaden van films en series. Door het veranderen van een IP-adres is het niet mogelijk om een illegale downloader op te sporen.

Hoe kun je een IP-adres veranderen?

Om een IP-adres te veranderen heb je een VPN-verbinding nodig. Een VPN-verbinding is een omgeleide verbinding. Door deze omleiding gaat de verbinding niet direct van jouw computer naar een server, maar in plaats hiervan gaat de verbinding eerst langs een ander netwerk. Deze omleiding zorgt ervoor dat het IP-adres van een computer beschermd en anoniem blijft. Een VPN geeft de mogelijkheid om een IP-adres van een bepaald land aan te nemen. Hierdoor is het mogelijk om bepaalde diensten zoals Netflix te foppen. Ook bescherm je jezelf met een VPN door hackers buiten de deur te laten.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *