fbpx

Hoe Euromillions spelen, nakijken en winnen?

Er zijn genoeg voorbeelden van mensen wiens leven volledig op z’n kop stond door Euromillions te winnen. Denk maar aan de Brusselse straatveger die plots 168 miljoen euro won en daarmee de grootste pot ooit in België won. Of het kan nog beter: Zo werd er al drie keer een pot van 190.000.000 € euro uitgedeeld. Het Engelse koppel dat in Engeland de 190 miljoen € binnenhaalde, Adrian in Gillian, was er trouwens niet verlegen om om in alle kranten te poseren met hun cheque, zoals je ook in dit artikel van Knack over de toenmalige euromiljonairs kan lezen.

Het concept: Elke dinsdag en vrijdag

Omdat er toch wel iets bij te winnen valt, gingen we in dit artikel na hoe je kan meespelen, je resultaten kan checken en hoe je meer kans maakt om de pot te winnen:

1) Spelen op Eurmillions: online via e-lotto.be of offline via een verkooppunt

 • Online (=makkelijkst): De meest eenvoudige manier is eigenlijk meespelen via de website van e-lotto.be. Dat is de website van de nationale loterij waarlangs je niet alleen kan intekenen voor meerdere trekkingen na elkaar, maar het systeem gaat ook voor jou automatisch meteen na de trekking bekijken hoeveel je hebt gewonnen.
 • Via een fysiek verkooppunt: Je kan bij verschillende krantenwinkels, benzinestations en supermarkten ook meespelen. Verschillende van hen hebben vaak zelfs een vlag van Euromillions buiten staan om aan te geven dat je bij hen kan meespelen.

*Waarom is online spelen makkelijker?*

Wel, niet alleen hoef je je niet te verplaatsen naar een verkooppunt, de website kijkt ook voor jou meteen na of je iets gewonnen hebt en stort het geld automatisch in je e-lotto account. Bovendien kan je je Euromillions formulier nooit kwijt raken op deze manier, want het zal je maar overkomen.

Hoe ga je te werk:

 1. Maak een account aan op e-lotto.be en laad een speelsaldo op naar je account (vb. 10€)
 2. Ga naar trekkingsspelen > Euromillions
 3. Kies per rooster 5 nummers van 1 tot en met 50 en 2 geluksnummers van 1 tot en met 12 (2,5€ per rooster) of je kan het systeem voor jou nummers laten kiezen (=quick pick)
 4. Kies voor hoeveel opeenvolgende trekkingen je meespeelt (vb. 1,2,4,6 of 10)
 5. Dien je lottoformulier in via ‘Ga verder’
 6. Als jouw 5 nummers en 2 gelukssterren dezelfde zijn als bij de trekking, win je de jackpot!

Foto: Voorbeeld van de e-lotto.be interface om je nummers te kiezen

2) Hoe je Euromillions resultaten nakijken?

Hier is het antwoord simpel:

 • Als je online meespeelt, worden je inzetten en nummers automatisch gecontroleerd en wordt het geld naar je account gestort als je iets gewonnen hebt
 • Als je offline meespeelt, moet je zelf via de trekking op televisie (bijvoorbeeld op één), de website van Euromillions of via een van de verkooppunten controleren of je iets gewonnen hebt.

Foto: Voorbeeld van hoe e-lotto meteen berekent wat je inzet was en of je al dan niet iets hebt gewonnen.

3) Hoe Euromillions winnen? Enkele tips

 • Gebruik statistieken in je voordeel: In de statistieken zie je dat de 4 nummers 10,17, 20 en 27 al het meest getrokken werden tot op de dag van dit artikel. Terwijl de nummers 8,18,33, 40 en 46 het minst getrokken werden. Het kan dus bijvoorbeeld een strategie zijn om in te zetten op de meest getrokken nummers, aangezien ze zo succesvol waren, of net omgekeerd inzetten op de minst getrokken nummers tot nu. Een volledig overzicht van alle getrokken nummers in het verleden vind je trouwens terug op https://www.euro-millions.com/statistics
 • Spreiden: Nummers als 1-2-3-4-5 en 10-20-30-40-50 zijn niet aanbevolen. Combineer even en oneven getallen en lage en hoge nummers in eenzelfde rooster. Door hier goed in te combineren, heb je automatisch al meer kans.
 • Personaliseer je nummers: Gebruik de verjaardagen van je gezin, je schoenmaat, huisnummer,… en ga ervan uit dat die net dat tikkeltje extra geluk zullen brengen.
 • Gebruik de quick pick: Heb je echt geen inspiratie en ben je ten einde raad? Laat het geluk dan over aan het toeval en laat de computer voor jou een reeks nummers kiezen?

Last but not least: blijf positief en speel voor beperkte bedragen. Hou vooral in je achterhoofd dat Euromillions een spel is en blijft, maar toch een spel dat die dinsdag- en vrijdagavonden nog net iets magischer kan maken dan ze al zijn. Veel succes!

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *