fbpx

Hoe iPhone en smartphone opladen?

Hoe iPhone en smartphone opladen? We willen wedden dat je (net als ik trouwens) de hele tijd verkeerd bezig was met het opladen van je smartphone. Namelijk steeds voor de volle 100% gaan en voornamelijk ‘s nachts insteken. Wel nu, dit doet de Lithium batterij van je smartphone geen deugd. De “Battery University” (ik verzin dit niet, je moet maar op de link klikken :-)) heeft uitgebreide tests gedaan en een paar tips meegegeven om de levensduur van je batterij te verlengen. We hebben ze speciaal voor jou op een rijtje gezet:

Tip 1: Uittrekken als opgeladen

Als je smartphone is opgeladen, dan trek je het best de kabel meteen uit je toestel. Om het simpel voor te stellen: je batterij opladen is hetzelfde als een serieuze workout in de gym. Je bent ook blij als je alle oefeningen hebt gedaan. Hetzelfde geldt voor je batterij, de batterij blijft immers “onder spanning” wat de levensduur niet ten goede komt. Bovendien moet je batterij steeds “bijladen” om het op 100%  te houden. Met andere woorden, niet ‘s nachts opladen en de kabel voor uren en uren laten inzetten nadat hij opgeladen is.

Tip 2 : niet voor 100% gaan

Hoewel iedereen altijd en overal zegt om ergens 100% vol voor te gaan, moet je dit credo hier niet volgen. Integendeel. Het is veel beter om je smartphone een paar keer per dag op te laden. En nooit volledig. Het is beter voor je batterij en je komt de dag beter en makkelijker door met je telefoon aangezien deze regelmatig is bijgeladen. Met andere woorden, je mag zonder enig risico op schade je iPhone meermaals per dag opladen (wel niet voor 100%).

Tip 3: hou de temperatuur in de gaten

Warmte speelt ook een rol op de werking van je accu. Je legt je smartphone dus best niet in de zon om hem te chargen. Want een te hoge temperatuur zorgt voor een capaciteitsverlies.

Samenvattend kunnen we dus stellen dat je je smartphone en iPhone zonder probleem meermaals mag opladen maar wel nooit voor de volle 100%. En als dit wel al eens gebeurt, zorg er dan voor dat je de stekker onmiddellijk uittrekt.

Hopelijk kan je met deze eenvoudige tips de levensduur van je batterij verlengen.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *