fbpx

Hoe locatie van IP adres opzoeken?

Hoe locatie van IP adres opzoeken? Recent kregen we de vraag van iemand hoe hij kon nagaan vanwaar er via zijn Netflix account werd gekeken. Hij had namelijk de indruk dat iemand anders zijn account gebruikte. Gelukkig houdt Netflix alles bij wanneer en van waar er ingelogd en gekeken wordt aan de hand van IP adressen. Elke computer, iPad of ander apparaat krijgt een IP-adres toegewezen dat je kan vergelijken met een fysiek adres van je woning. Het is met dit adres mogelijk om verbinding te maken met het internet zodat je gegevens kan ontvangen en versturen. En aan dit IP adres zit (doorgaans) een fysieke locatie gekoppeld. We laten hieronder zien hoe je deze kan terugvinden:

STAP 1

Ga naar http://whatismyipaddress.com/ip-lookup en vul het IP-adres in het invulveld. Klik daarna op “Get IP Details”.

STAP 2

Je krijgt nu een overzicht te zien van de details van het opgezochte IP adres.

Je krijgt meestal volgende gegevens te zien:

  • naam van het hostingbedrijf
  • het land
  • de regio/stad
  • de provincie
  • de lengte- en breedtegraad (schatting, nooit 100% correct)

Wat krijg je echter NIET te zien:

  • naam van de persoon achter het IP adres
  • adres dat hierachter zit
  • telefoonnummer
  • emailadres

De gegevens waar je waarschijnlijk naar op zoek bent, zijn allemaal beschermd en kan je dus niet terugvinden. Het geeft je wel al een indicatie van waaruit het afkomstig is.

UPDATE

Een andere website die handig in gebruik is én bovendien in het NEDERLANDS is volgende link: https://nl.vpnmentor.com/tools/ipinfo/. Je krijgt iets minder informatie te zien: enkel land, provincie en stad. Het hostingbedrijf bijvoorbeeld niet.

Tip: Gebruik je ook internet op je GSM?

Zorg er dan voor dat je een mobiel abonnement hebt van Mobile Vikings of Scarlet Mobile. Bij hen krijg je heel veel mobiele data aan een voordelig tarief. Zo kan je naar hartenlust surfen op Snapchat, Youtube, Facebook en Instagram 😉

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *