fbpx

Hoe kom je thuis de zomerdagen door?

Vraag jij je af wat je deze zomer moet gaan doen? Het is niet nodig om te flaneren op de Spaanse costa’s, te reizen door landen in Azië of in een resort te liggen in Turkije om een top zomer te hebben. Er zijn genoeg dingen die je vanuit huis kan doen om deze zomer leuk te maken. Lees verder hoe jij de zomerdagen doorkomt.

Richt je huis opnieuw in

In de zomer heb je mooi de tijd om het hele huis opnieuw in te richten. Denk out of the box en wees niet bang om de gehele indeling te veranderen. Begin met de verdeling van de kamers. Welke kamer dient waar voor? Je zou van de eetkamer de nieuwe woonkamer kunnen maken of andersom. Indien het mogelijk is met de stabiliteit kan je een muur weghalen om er één grote ruimte van te maken.

Verander naast het interieur ook het exterieur. De zomer is natuurlijk dé tijd om lekker te genieten van de zon in de tuin. Om te relaxen en lekker tot rust te komen heb je natuurlijk wel goede tuinmeubelen nodig. Een loungeset is bijvoorbeeld de perfecte plek om heerlijk te liggen of bij te kletsen met vrienden of familie. Door middel van comfortabele kussens lig je hier uren een goede serie te kijken of een fijn boek te lezen. De ideale plek om thuis in de zomer te zitten. Een echte must-have!

Fit worden en sporten

Het mooie weer brengt de gelegenheid om lekker thuis te sporten. Brand de kilocalorieën eraf door hard te lopen en zet een steeds betere tijd of afstand neer. Na de eerste twee keer zal je al een groot verschil merken. Als je liever iets sterker wil worden moet je gaan werken met gewichten. Dit hoeft niet alleen met vrije gewichten, maar ook met jouw eigen lichaamsgewicht. Push ups, squats en planken zijn bekende en effectieve oefeningen.

Je wordt niet alleen fit door te sporten, voeding is misschien nog wel belangrijker. Er zijn verschillende eetpatronen die ieder een ander doel hebben. Wil je nou gespierd worden? Dan is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Hoeveel eiwitten moet je binnenkrijgen per dag? Tussen de 1,6 en 2,2 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht per dag wordt aangeraden voor het opbouwen van spiermassa. Let er wel op dat je niet te veel kilocalorieën en koolhydraten eet.

Een dag uit naar het strand

Naast de stranden van Spanje, Italië en Griekenland hebben wij in België ook prachtige stranden. Wanneer je op zoek bent naar verkoeling zijn de stranden van Blankenberge, Oostende en De Haan mooie plekken om de hele dag te vertoeven. Verwen jezelf en de rest met een heerlijke picknick in de middag. Neem een koelbox mee en maak vooraf lekkere broodjes, borrelhapjes en drankjes. Het is belangrijk dat je voldoende eet en drinkt tijdens de warme zomerdagen. Vergeet natuurlijk ook niet de zonnecrème mee te nemen om je goed in te smeren!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *