fbpx

Hoe werkt een maagverkleining?

Wie al zijn of haar hele leven kampt met overgewicht, kan heel wat problemen ervaren in het dagelijks leven. Niet alleen lichamelijk levert dit veel problemen op, ook geestelijk. Misschien heb je inmiddels al elk dieet geprobeerd en blijf je niet lekker in je vel zitten. Het is niet alleen belangrijk voor je mentale gezondheid om wat gewicht kwijt te raken, maar zeker ook voor de gezondheid. Obesitas heeft enorme gevolgen voor het lichaam. In sommige gevallen kan een Gastric Bypass of een maagverkleining dan het laatste redmiddel zijn.

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van een maagverkleining. Toch heerst er ook nog veel onwetendheid. Dit resulteert dikwijls in het verspreiden van foutieve informatie. Tijd om hier verandering in te brengen. Daarom lees je hier alles wat je moet weten over een maagverkleining.

Geen kant-en-klare oplossing

 “Lekker makkelijk hoor zo afvallen. Wij hebben er tenminste echt ons best voor gedaan!” Een opmerking die door merg en been gaat. Tegelijkertijd ook een opmerking die bijna iedereen die een maagverkleining heeft ondergaan wel eens heeft gehoord. Het is ook nog eens ontzettend fout beredeneerd. Een Gastric Bypass is namelijk zeker geen kant-en-klare oplossing.

Natuurlijk is het mooi dat het bestaat en geeft het veel mensen het zetje wat ze nodig hebben om éindelijk die overtollige kilo’s kwijt te raken. Het geeft echter geen garantie voor succes op de lange termijn. Een maagverkleining is keihard werken. Het is enkel een hulpmiddel om een goede kickstart te maken. Bovendien betekent dit ook dat je je hele leven met de gevolgen van de maagverkleining moet dealen. In andere woorden: afvallen met een Gastric Bypass is ongelooflijk hard werken. Je hele leven lang. Maar het is het wel waard als dit je éindelijk helpt om weer gezond te worden.

Gevolgen voor de lange termijn

Een maagverkleining heeft heel veel positieve gevolgen voor de lange termijn. Allereerst natuurlijk de wijze waarop het gezondheidsklachten verbetert. Zo kan diabetes type 2 geheel genezen door alle overtollige kilo’s kwijt te raken, zullen gewrichtsklachten verbeteren en neemt de kans op hart- en vaatziektes af. Daardoor voel je je ook gelukkiger.

Wel moet er ook rekening worden gehouden met de wijze waarop je lichaam en voedingspatroon zal veranderen op de lange termijn. Doordat je maag wordt veranderd, zal je bepaalde voedingsmiddelen niet meer zonder problemen kunnen eten. Je hebt dus geen complete voedselvrijheid meer. Dat is voor sommige mensen lastig om mee om te gaan en is echt iets wat je moet leren.

Daarnaast verlies je in een zeer rap tempo veel gewicht. Je huid is niet zo elastisch en zal niet direct terugveren. Waarschijnlijk nooit  geheel zonder hulp. Daarom is naast de maagverkleining op de lange termijn ook een Abdominoplastiek aan te raden. Dit is een buikwandcorrectie waarbij al het losse vel wordt verwijderd. Op die manier weeg je niet alleen minder, maar straal je dit ook uit. Goed voor je zelfbeeld én de algehele gezondheid.

Bron: wellnesskliniek.com

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *