Hoe Netflix kijken zonder creditcard?

Hoe Netflix kijken zonder creditcard? Is het mogelijk en zo ja, hoe doe je dit? Want wie een Netflix account wilt aanmaken, komt als snel tot de ontdekking dat er slechts 2 betalingsmogelijkheden zijn in stap 4 bij het aanmaken van een Netflix account

 • Een creditcard (Visa, MasterCard of American Express)
 • PayPal

Als je het antwoord zoekt op bovenstaande vraag, zit je in een voor heel wat mensen herkenbare situatie als ik en heb je noch een creditcard en ook geen PayPal account. Wat zijn nu de alternatieven?

 • Kaart van familielid voor gratis maand: Je kan tijdelijk, om bijvoorbeeld in de gratis maand na te gaan of Netflix iets voor jou is, de kaart gebruiken van een familielid of vriend. Als je opzegt binnen de 30 dagen na creatie van de account, kost het je niets. Of je betaalt maandelijks de andere persoon het bedrag dat van zijn/haar kaart gaat terug. Zoiets kan natuurlijk alleen als de andere erop vertrouwt dat je geen misbruik maakt van zijn/haar kredietkaart.
 • Vraag zelf een kredietkaart aan: Bij KBC kan je bijvoorbeeld ook een KBC prepaid kredietkaart aanvragen. Zo’n kaart kan je zoals een prepaid kaart van een GSM dan opladen met de waarde die je zelf wil. Dit is een ontzettend veilige optie.

UPDATE – NETFLIX CADEAUBON

Vanaf nu is het ook mogelijk om te betalen via een cadeaubon. Je kan deze kaarten kopen in diverse winkels zoals Dreamland, Hema en Carrefour. Er zijn kaarten met verschillende waarden: 15, 25 en 50 euro. Op deze kaart staat een code die je moet ingeven op de website en waarmee je dus enkele maanden Netflix kan aankopen. Vervolgens kant je Netflix kijken tot zolang de waarde verlopen is. Handig toch?

netflix betalen 1

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

28 reacties

 • Jonasan schreef:

  Om even aan te vullen:
  PayPal is geen écht alternatief, want enkel als je een creditcard gekoppeld hebt aan PayPal, wordt dat aanvaard.
  Ik heb PayPal ZONDER creditcard (wel gewone rekening) en ontdekte dat ik niet verder kon.

  Groetjes

 • Hekker schreef:

  Bij Bpost kan je een MasterCard aanvragen die je zelf kan herladen met een bedrag dat je zelf kiest en je zit niet met een extra krediet.

 • Louncke schreef:

  Zou medelid niet beter alle bankkaart doen in plaats van moeilijk te doen

 • Allegrezza Marco schreef:

  In Nederland verkopen ze Net flix kaarten kun je die kaarten ook in België gebruiken?

  • Nick Van Ranst schreef:

   Dag Marco, daar had ik tot nu nog nooit van gehoord. Ik vermoed van wel omdat er op de kaart een code staat die je moet invoeren op de website van Netflix. Ik heb ons artikel ook aangepast met deze betaalmethode! Bedankt voor je opmerking!

 • sysmans Kristof schreef:

  ook de prepaid kaarten werken in België niet zonder account en om een account te maken heb je nog steeds een creditcard nodig. volgens mij kan het in Nederland wel, maar bij ons dus blijkbaar weer niet

  • Nick Van Ranst schreef:

   Dag Kristof, normaal gezien moet dit lukken zonder creditcard. Zelf hebben we het nog niet getest maar het is het eerste wat ik hier van opvang. Heb je zelf al zo’n kaart aangeschaft?

 • Marjolein schreef:

  Je kunt nu ook met IDEAL betalen

 • vandereycken chantal schreef:

  Maandelijks wordt Netflix aangerekend via mijn VISA kaart.
  Ik heb nooit een aanvraag gedaan om van deze dienst gebruik te maken.
  Waar kan ik terecht om mij te bevragen wie dit in mijn plaats heeft aangevraagd zonder de code van mijn creditcard te kennen.

 • alain schreef:

  wanneer gaat dit eens veranderen dat je met een gewone overschrijving of domicileering kunt betalen.

 • Wendy schreef:

  Ik heb paypal zonder creditcard, en elke maand neemt paypal mijn Netflix abonnement van mijn gewone rekening af. Ik heb dus gelukkig niets te klagen ??

  • Tante bep schreef:

   Hoe heeb je dat gedaan?

   Alvast bedankt.

   • Lobke schreef:

    Zou ik ook graag willen weten heb een prepaid mastercard maar aanvaard deze ook niet (zucht) zou dit anders zijn als er al een bedrag ter beschikking opstaat ?

    • Nick Van Ranst schreef:

     Dag Lobke, bij Netflix kan je jammer genoeg enkel betalen met volgende betaalmethoden: een kredietkaart (= VISA, Mastercard of American Express) of PayPal. Of je kan ook een Netflix cadeaubon gebruiken. Andere manieren of betaalwijzen zijn niet mogelijk.

 • Tina schreef:

  Ik heb ook geen kredietkaart en wil er ook geen, dat kost allemaal geld want ze raden een verzekering aan. Ik vind dat niet verstandig. Ik geloof daar niet in dus ook wachten tot een andere betaalmiddel maar voor Telenet klanten heb ik gelezen dat eind volgend jaar er waarschijnlijk een nieuw toestel aangeboden zou worden waar Telenet-klanten dus ook Netflix op kunnen krijgen. Zou wel en oplossing zijn. Ik wist niet dat betalen met bancontact zo ouderwets is geworden!

 • Myria schreef:

  Snap het niet. Tot deze zomer ging het via me bankkaart en dan opeens moet ik een Visa hebben. Hate it!!!!!!!!!!!!

Leave a Comment