fbpx

Hoe ontspannen na een lange werkdag?

Veel mensen die een lange dag hebben gewerkt willen hierna graag even relaxen en ontspannen. Maar hoe kun je nu na een lange zware werkdag het best ontspannen om zo  goed tot rust te komen? Dit artikel geeft je een aantal tips om optimaal te relaxen na een werkdag.

Netflix (& chill)

Iets wat het grootste deel van werkend België doet na een lange werkdag is ontspannen in de zetel. Ook wel het betere “zetelwerk” genaamd. Even niks hoeven doen en lekker tv kijken met een glaasje wijn. Veel mensen vinden dit een optimale manier op even te ontspannen. Tegenwoordig wordt dit ook wel Netflix (en soms Netflix & chill) genoemd.

In bad

Een andere manier om even te relaxen en het hoofd leeg te maken is om even een warm bad te nemen. Voor de optimale ontspanning kun je er zelfs voor kiezen om een opblaasbare jacuzzi in je tuin te plaatsen om optimaal te kunnen genieten na die lange werkdag voor met stress en drukte. Voor de mensen die een jacuzzi een beetje overdreven vinden kan een warm bad of warme douche natuurlijk ook al genoeg zijn.

Frisse neus halen

Voor sommige betekent het begrip ontspannen iets anders dan lui op de bank gaan liggen of in een warm bad. Voor sommige kan het juist betekent dat ze er even op uit willen iets actief doen een rondje lopen of sporten. Na een lange werkdag kan het ook zeer ontspannend zijn om alleen of samen met iemand een lekker stukje te lopen door bijvoorbeeld het bos.

Wat je ook het prettigst vindt na een lange werkdag zorg dat je van tevoren weet wat je in de avond gaat doen.  Ook al is dit alleen op de bank hangen. Een stresvolle dag kun je ook voorkomen door op tijd te komen op je werk zodat je ook op tijd weg kunt gaan en je werk niet mee naar huis hoeft te nemen.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *