fbpx

Hoe zorg je voor een sfeervolle woonkamer?

Een huiskamer is voor iedereen anders: sommige houden van donkere kleuren, sommige van lichte kleuren maar het belangrijkste van een huiskamer is dat je je er thuis kunt voelen. Maar hoe creëer je in je huiskamer een gevoel waardoor jij je op je gemak voelt en je ook in thuis kunt voelen? Dit artikel leg je uit hoe je kan zorgen voor een sfeervolle en huiselijke sfeer in je woonkamer.

Lampen

Lampen bepalen voor een groot deel de sfeer in een ruimte. Ze kunnen voor een warme sfeer zorgen maar ook voor een kleurrijke sfeer. Door bijvoorbeeld een Zuiver lamp in huis te plaatsen zorg je voor een moderne maar toch retro sfeer in je woonkamer. Door de rest van de accessoires hierop aan te passen kun je relatief gemakkelijk de sfeer in je huiskamer creëren die jij wilt hebben.

Accessoires

Door middel van accessoires kun je een ruimte snel en makkelijk aankleden in de stijl die jij wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kleurrijke kaarsjes op tafel zetten of een leuk kleedje de zetel leggen. Dit zijn vaak relatief goedkopen spullen die een groot effect kunnen hebben op de sfeer in je huiskamer. Experimenteer dus vooral met verschillende contrasten en kleuren om zo jouw huiskamer ook echt jouw huiskamer te maken.

Muren

Muren zijn natuurlijk een grote oppervlakte die van zichzelf redelijk saai zijn wanneer ze wit zijn. Door je muur een ander kleurtje of motief te geven kun je redelijk gemakkelijk de sfeer in je huis veranderen. Door bijvoorbeeld één muur een donker kleurtje te geven kun je al snel je huis een warm sfeer geven. Hou je meer van strak en modern dan kun je bijvoorbeeld voor een hele lichte kleur grijs gaan om zo toch een beetje contrast in je kamer te houden.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *