fbpx

Hoe WhatsApp bericht verwijderen of terugtrekken?

Hoe WhatsApp bericht verwijderen of terugtrekken? Je leest het goed 🙂  Je kan op WhatsApp een bericht dat je net gestuurd hebt verwijderen of terugtrekken nog voor de ontvanger het gelezen heeft. Ben je te snel geweest met het versturen van een bepaald bericht? Of heb je iets gestuurd waar je 1 seconde later meteen spijt van hebt? Geen probleem, je kan dit bericht terugtrekken of terughalen door het te verwijderen. Handig toch?

Addertje onder het gras: de ontvanger zal altijd een melding krijgen dat je een bericht verwijderd hebt (en zich dus vragen stellen…). En bovendien moet de ontvanger ook de laatste nieuwe versie van WhatsApp op zijn smartphone hebben staan. Anders kan hij het berichtje gewoon lezen.

Snel zijn is aangewezen: je hebt slechts 7 minuten om dit bericht te kunnen verwijderen. En natuurlijk moet je het ook verwijderen voor de andere het gelezen heeft… 🙂

We tonen hieronder hoe je een bericht kan verwijderen of terugtrekken op een iPhone:

STAP 1

Zorg er voor dat je WhatsApp up to date is en dat je dus de laatste versie op je phone hebt staan. Stuur vervolgens een berichtje dat je eigenlijk niet zou willen versturen 🙂

Stap 2

Snel zijn is de boodschap! Je moet immers het bericht verwijderen nog voor de andere dit gelezen heeft. Hou je vinger een seconde lang op het bericht. Je krijgt nu een aantal opties te zien: antwoord, stuur door, kopieer, info en verwijder. Het laatste moet je hebben.

Stap 3

Je kan vervolgens meerdere berichten selecteren. In dit geval gaat het dus om het laatste (verkeerd) verzonden bericht. Tik vervolgens op het vuilbakje links onderaan.

Stap 4

Je kan dan kiezen of je het voor iedereen (jezelf en de andere of anderen als het over een groepsgesprek gaat) gaat verwijderen. Verwijder voor iedereen is de enige optie 😉 want je bericht mag niet gelezen worden.

Stap 5

Klaar is kees! Als je binnen de 7 minuten het bericht verwijderd hebt (voor de ontvanger het gelezen heeft…) dan is je bericht teruggehaald nog voor de andere het kunnen lezen heeft. Maar zoals eerder aangegeven, gaat hij/zij wel steeds bericht krijgen dat het bericht verwijderd is.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *