fbpx

Hoe online geld verdienen met affiliate marketing?

Hoe online geld verdienen? Sinds we met Hoedoen.be gestart zijn is dit veruit één van de meest terugkerende vragen die we gesteld krijgen. We hebben hierover een tijdje geleden al een (algemeen) artikel geschreven waarin we 6 methoden beschrijven waarmee je online geld kan verdienen. Zes methoden die zijn aangetoond te kunnen werken. Het is echter niet zo dat wanneer je een van de methoden gaat toepassen, je deze ook effectief geld gaan opleveren. Hoe, wat en meer vind je dus terug in dit artikel.

Nu gaan we dieper ingaan op 1 van die 6 manier in het bijzonder, namelijk online geld verdienen met affiliate marketing. Opgelet, wat we hier gaan vertellen is zeker niet heiligmakend. Het is niet dat je na het lezen van dit artikel plots rijk gaat worden (dat zou pas mooi zijn 🙂 ). Het kan wel een start betekenen in het online verdienen.

Voor dit artikel haalden we onze inspiratie enerzijds uit eigen ervaringen (trial and error, testen en proberen,..) en anderzijds uit de cursus “Affiliate Marketing Revolutie“. Over deze laatste cursus verderop meer. Laten we beginnen met het proberen verduidelijken van wat affiliatie (of affiliate, ik gebruik beide benamingen door elkaar in dit artikel) marketing nu eigenlijk is.

Wat is affiliatie marketing?

Simpel en kort betekent affiliate marketing dat je geld gaat verdienen (een commissie) door het aanprijzen van producten/diensten van iemand anders. Voorbeeld: je hebt een eigen website waarop je reclame maakt voor een nieuwe webshop. Als een bezoeker van jouw website dan klikt op de link naar die webshop en daar een aankoop doet, dan verdien je hierop een commissie. Om aan affiliate marketing te kunnen doen heb je dus volgende zaken nodig:

 • een eigen website (deze kan je zelf snel maken met bijvoorbeeld WordPress)
 • een affiliate netwerk waar alle adverteerders staan vermeld
 • een affiliate link van de adverteerder
 • een rekeningnummer om je inkomsten op te laten storten 😉
 • en uiteraard het nodige geduld en doorzettingsvermogen. Niets komt vanzelf, ook verdiensten uit affiliatie marketing niet.

Wat is het grote voordeel van affiliatie marketing?

Simpel, je hebt geen eigen producten of klanten. Fantastisch toch!? Klinkt raar, maar het is o zo interessant. De uiteindelijke klanten hebben nooit met jou contact. Alles verloopt via die unieke link op je website maar voor het overige hoef je je van niets aan te trekken (enkel hopen dat ze gaan kopen natuurlijk zodat je commissie kan verdienen). Je hoeft dus magazijn te huren, geen pakjes te maken en op te sturen, je hoeft geen mailtjes of telefoons te beantwoorden van klanten die vragen hebben,… Hoe mooi is dat, niet? En beter nog, het gebeurt automatisch via affiliate netwerken. Je krijgt je commissie dus niet van de adverteerder zelf maar via het affiliate netwerk. Je kan verdienen op twee manieren:

 • CPS = cost per sale = iemand koopt iets op de webshop waarvoor je reclame maakt. Hiervoor krijg jij dan ofwel een vast bedrag ofwel een percentage.
 • CPL = cost per lead = vast bedrag als je een lead kan aanbrengen. Dit is bijvoorbeeld iemand die zich heeft aangemeld via je website voor een nieuwsbrief van de adverteerder.

Welke affiliate netwerken zijn er?

De luxe van affiliate netwerken en de bedrijven die zich hierop hebben ingeschreven om hun producten of diensten te promoten, is dat je eender wie kan kiezen. Ben je een bepaald product beu of wil je meerdere zaken gaan promoten, geen probleem. Je hebt geen contracten of overeenkomsten waardoor je snel en eenvoudig kan beginnen of stoppen promoten. In België (en Nederland) heb je de keuze uit volgende affiliate netwerken:

Allemaal netwerken die de affiliate (jij dus) en de adverteerders (de bedrijven die hun producten willen promoten) samenbrengen.

Welk product(en)/dienst(en) moet je promoten?

Eigenlijk is hierop het antwoord ook heel eenvoudig: kies een product waarin je zelf interesse hebt en waarover je met hart en ziel berichten kan schrijven. Je moet immers bezoekers naar je website trekken en dat doe je nog altijd door unieke en relevante content. Voor Google geldt nog altijd: “content = King”! Kies dus een product of dienst uit het aanbod van het affiliate netwerk dat je voorkeur wegdraagt. Hét perfecte product bestaat gewoonweg niet. Hoe meer je er over weet, hoe makkelijker het wordt om artikels te schrijven. Kies je bijvoorbeeld om een nieuw merk van koersfietsen te promoten, dan ben je bij voorkeur zelf een fietser. Je kan bijgevolg zelf ervaringen gaan delen, tips geven, wielerwedstrijden bespreken, verschillende types banden vergelijken,… je merkt het: eens je begint te brainstormen, kan je snel tot een pak topics komen waarover je kan schrijven.

Allemaal goed en wel, maar hoe start je er nu eigenlijk mee?

 1. Meld je aan op een netwerk (tip: in het begin best focussen op 1 netwerk en 1 product)
 2. Kies het product dat je wilt promoten
 3. Zoek en koop de ideale domeinnaam (check beschikbaarheid van je domeinnaam op one.com of via Combell)
 4. Koppel een WordPress aan je domeinnaam (gaat bij one.com of Combell supermakkelijk)
 1. Pimp je site met een leuk thema (op een aantrekkelijke site blijven bezoekers langer hangen)
 2. Zorg voor interessante content op je site, hoe aantrekkelijk je de site ook gepimpt hebt, zonder content is het maar een lege doos.
 3. Optimaliseer je content voor Google. Hiervoor zijn handige plugins op WordPress (must have = SEO plugin van YOAST).
 4. Promoot je product maar niet al te opzichtig. Mensen moeten subtiel geleid worden naar het klikken op de affiliate link naar het product.
 5. In het begin moet je geduldig zijn: je website moet door Google geïndexeerd worden en het duurt even voor er bezoekers via Google naar je website komen. Je kan natuurlijk altijd bezoekers aantrekken door te gaan werken met Adwords of Facebook ads.
 6. Volhardend zijn en niet te snel opgeven! Het zal waarschijnlijk een tijdje duren vooraleer je je eerste commissie binnenhaalt. Maar het gevoel dat je een eerste verkoop hebt gedaan, is er eentje dat je voor altijd bijblijft. De eerste Euro die je verdient met affiliatie is de meeste speciale.
 7. Herhaal alle stappen maar dan voor een nieuw product en nieuwe website.

Je moet geen ingenieursdiploma te hebben dat wanneer je bijvoorbeeld 250 Euro kan verdienen met 1 website, het dubbele kan verdienen met twee websites. Maar ook hier weer goed in het achterhoofd houden dat elk product zijn eigen verdienmodel heeft en dat sommige sneller beginnen opbrengen dan anderen. Ook kan de adverteerder plots stoppen met affiliatie en dan kan al je werk voor niets geweest zijn…

Waarom moet je de cursus van Jacko Meijaard aanschaffen?

Tot slot wil ik het nog even hebben over de “Internet succes gids” van Jacko.  Jacko gaat je op een eenvoudige manier van A tot Z uitleggen hoe je met affiliate marketing moet beginnen en wat je moet doen om hiermee effectief te kunnen verdienen. Hij doet aan de hand van video’s, allemaal netjes gestructureerd en logisch opgebouwd. Ikzelf wist al wat van WordPress, SEO, affiliatie, enz maar heb hiermee nog super handige zaken bijgeleerd. Nooit te oud om te leren 😉

De cursus “Affiliatie Marketing Revolutie” is betalend (ongeveer 47 Euro) en bevat een 69 pagina’s: allemaal verschillende modules gaande van Google Analytics tot zelf goeie teksten schrijven. We hebben deze kleine investering ook gedaan maar deze hadden we al snel terugverdiend. Hopelijk kan Jacko je ook op dezelfde manier helpen zoals hij dit voor ons gedaan heeft. Bovendien krijg je toegang tot een forum waar je met andere van ideeën kan wisselen en waar je mekaar kan helpen.

Veel succes met affiliate marketing en laat hieronder zeker weten hoe het loopt en of de Affiliatie Marketing Revolutie je ook geholpen heeft bij de opstart van je online business.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

2 gedachten over “Hoe online geld verdienen met affiliate marketing?”

 1. frank adriaenssens

  Hallo,
  Cursussen en goede raad genoeg maar jullie hebben het nooit over belastingen betalen !
  Kan je op dat gebied ook eens over de brug komen ?

  1. Dag Frank,

   belastingen dien je in België altijd te betalen 🙂 Daar kunnen we jammer genoeg niets aan veranderen. Ben je van plan te starten met online marketing? Als zelfstandige in bijberoep? Ga je een eenmanszaak of een vennootschap oprichten?
   Ga zeker eens ten rade bij je/een boekhouder om je te laten informeren wat het beste is in jouw situatie. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *