fbpx

Mag ik even een weekend weg?

Een weekendje weg kan voelen alsof je minstens een week van huis bent geweest. Dat is een goed teken, want dan heb je flink kunnen ontspannen. Dat is soms hard nodig. 

De zorg voor anderen staat bij jou bovenaan je lijstje, maar dat wil vooral zeggen dat je goed voor jezelf moet zorgen. Jij bent immers degene waar mensen op moeten kunnen leunen en dan is het van belang dat je sterk bent en stevig in je schoenen staat. 

Dat gaat niet altijd vanzelf en daarom is af en toe een weekend ontspannen van belang. Weekendjes weg voelen vaak alsof je dagenlang van huis bent geweest. In ieder geval langer dan twee of drie dagen. Juist dat is een goed teken. Het gaat er immers om even de boel te laten en met je weekendtas er even helemaal uit zijn. 

Op pad naar het Wad 

Het is nog lastig om momenteel een citytrip te boeken naar het buitenland. In eigen land is echter voldoende de mogelijkheid om er tussenuit te gaan. Boek eens een weekend op de Waddeneilanden bijvoorbeeld. Je hebt er slechts een reistas en een mondkapje voor nodig, want de overtocht met de boot valt onder openbaar vervoer. 

Boek een verblijf in het bos

Houd je niet zo van strand en ga je liever de bossen in? Kies dan voor een paar dagen Veluwe. Fietsen, mountainbiken, wandelen en ga zo maar door. Dit is ontspanning ten top. 

Het is ook prima mogelijk om van daaruit andere leuke gebieden in het land te bezoeken, want je zit lekker centraal. 

Ga eruit, ga outdoor

Ben je echt van de outdoor, dan hang je je anti diefstal rugzak op je rug en ga je op pad. Zo’n rugzak is van snijvast materiaal gemaakt en heeft verborgen ritsen. Zakkenrollers en andere duistere figuren maken geen schijn van kans, dus ben je met zo’n rugzak altijd safe. Ook als je daar bijvoorbeeld je laptop in meeneemt en andere waardevolle spullen. Dit is echt niet overdreven want uit data van de politie blijkt dat in de zomermaanden op drukke plekken deze zakkenrollers behoorlijk hun slag slaan. En rugzakken zijn een gemakkelijk doelwit. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *