fbpx

Hoe prijzen pretparken vergelijken in België?

Het antwoord op bovenstaande vraag is heel simpel: Je moet de websites van alle pretparken die je interesseren individueel raadplegen om hun prijzen te vergelijken.

Of je kan natuurlijk gebruik maken van onderstaande prijsvergelijking van pretparken die wij voor jou hebben gemaakt. De prijzen die je in onderstaande tabel terugvindt zijn voor alle duidelijkheid de totaalprijs voor een gezin. Bij de prijsvergelijking hebben we rekening gehouden met volgende parameters:

> een gemiddeld gezin van 4 personen (2 volwassenen + 2 kinderen van 125 cm groot)
> tickets voor een zaterdag (geen weekdag, want die zijn vaak goedkoper)
> zonder parkeerticket
> tickets online bestellen

We beginnen met het goedkoopste pretpark en gaan zo verder naar het duurste pretpark:

Overzicht prijzen per gezin van pretparken

Pretpark Waar? Prijs/gezin Meer info?
Bellewaerde Aquapark Ieper 80€  
Aqualibi Waver 100€ Bezoeken >
Plopsaqua De Panne 102€ Bezoeken >
Plopsaqua Landen / Hannuit 102€ Bezoeken >
Plopsa Indoor Hasselt 102€ Bezoeken >
Plopsa Station Antwerpen 102€ Bezoeken >
Boudewijn Seapark Brugge 105€  
PlopsaCoo Coo 114€ Bezoeken >
Bobbejaanland Lichtaart 135,60€ Bezoeken >
Bellewaerde Park Ieper 132€  
Walibi Waver 158€ Bezoeken >
Efteling Kaatsheuvel -NL 176€  
Plopsaland De Panne 182€ Bezoeken >
Phantasialand Brühl – DUI 208€  
Disneyland Parijs – FR 442€ Bezoeken >

Wat is het goedkoopste pretpark in België?

Volgens bovenstaande vergelijking zijn de goedkoopste pretparken in België de waterpretparken. Met als goedkoopste het Aquapark van Bellewaerde. Aqualibi en PlopsAqua zijn al snel 20 Euro duurder.

Wil je als volwassene aan een lage prijs zelf plezier beleven in een park met veel attracties, dan zouden we qua prijs/kwaliteit eerder aanraden om naar Bellewaerde of Bobbejaanland te trekken. Deze 2 attractieparken hebben een grote oppervlakte en bieden allerhande attracties voor zowel groot als klein.

Denk ook aan extra kosten

Hou in het achterhoofd dat er altijd nog bijkomende kosten kunnen zijn voor het transport naar het pretpark (vb. auto of trein), betaalparkings (vb. auto) of hotel (vb. overnachting in Disneyland). In die optiek zijn buitenlandse pretparken altijd duurder en worden Belgische pretparken interessanter. Plan en overdenk uw uitstap dus goed op voorhand. Maar bedenk anderzijds ook dat de voornaamste doelstelling in een pretpark is: Plezier maken. En dat kunnen we vooralsnog niet in cijfers uitdrukken.

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld in september 2023 en dient vooral als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar een goedkoop pretpark. Voor deze steekproef werden overal dezelfde parameters doorgegeven bij het opvragen van een tarief. We verwijzen echter door naar de websites in kwestie als u meer details wil of een correcte berekening van de prijs op basis van uw eigen situatie en criteria.

De parameters die in deze vergelijking werden doorgegeven zijn de volgende: 2 volwassenen + 2 kinderen (125 cm) | Online ticket voor een zaterdag | Geen parkeerticket of vervoerbewijs inbegrepen

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *