Pretparken prijzen vergelijken in België

Het antwoord op bovenstaande vraag is heel simpel: Je moet de websites van alle pretparken die je interesseren individueel raadplegen om hun prijzen te vergelijken.

Of je kan natuurlijk gebruik maken van onderstaande prijsvergelijking van pretparken die wij voor jou maakten. Als bezoeker vertrekken we in deze prijsvergelijking van een gemiddeld gezin van 4 personen (2 volwassenen + 2 kinderen van 125 cm groot) dat op een willekeurige zaterdag in juli 2020 het pretpark bezoekt, zonder parkeerticket en de tickets online bestelt. We beginnen met het goedkoopste pretpark en gaan zo verder naar het duurste pretpark:

Overzicht prijzen per gezin van pretparken

Pretpark Waar? Prijs/gezin Meer info?
Aqualibi Waver 80€ Bezoeken >
Plopsaqua De Panne 86€ Bezoeken >
Plopsa Indoor Hasselt 86€ Bezoeken >
PlopsaCoo Coo 106€ Bezoeken >
Bobbejaanland Lichtaart 124€ Bezoeken >
Bellewaerde Ieper 128€  
Walibi Waver 148€ Bezoeken >
Efteling Kaatsheuvel -NL 152€  
Plopsaland De Panne 154€ Bezoeken >
Phantasialand Brühl – DUI 210€  
Disneyland Parijs – FR 364€ Bezoeken >

Wat is het goedkoopste pretpark in België?

Volgens bovenstaande vergelijking zijn Aqualibi en Plopsaqua de goedkoopste pretparken in België. Weliswaar met die opmerking dat het hier 2 kleinere waterpretparken betreft met uitsluitend waterattracties.

Wil je als volwassene aan een lage prijs zelf plezier beleven in een park met veel attracties, dan zouden we qua prijs/kwaliteit eerder aanraden om naar Bellewaerde of Bobbejaanland te trekken. Deze 2 attractieparken hebben een grote oppervlakte en bieden allerhande attracties voor zowel groot als klein.

Denk ook aan extra kosten

Hou in het achterhoofd dat er altijd nog bijkomende kosten kunnen zijn voor het transport naar het pretpark (vb. auto of trein), betaalparkings (vb. auto) of hotel (vb. overnachting in Disneyland). In die optiek zijn buitenlandse pretparken altijd duurder en worden Belgische pretparken interessanter. Plan en overdenk uw uitstap dus goed op voorhand. Maar bedenk anderzijds ook dat de voornaamste doelstelling in een pretpark is: Plezier maken. En dat kunnen we vooralsnog niet in cijfers uitdrukken.

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld in juli 2020 en dient vooral als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar een goedkoop pretpark. Voor deze steekproef werden overal dezelfde parameters doorgegeven bij het opvragen van een tarief. We verwijzen echter door naar de websites in kwestie als u meer details wil of een correcte berekening van de prijs op basis van uw eigen situatie en criteria.

De parameters die in deze vergelijking werden doorgegeven zijn de volgende: 2 volwassenen + 2 kinderen (125 cm) | Online ticket voor een zaterdag in juli 2020 | Geen parkeerticket of vervoerbewijs inbegrepen

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan Van Asch (toon alles)

Leave a Comment