fbpx

Hoe het op donkere dagen toch gezellig maken thuis?

Op donkere, koude dagen blijf je vaak binnenshuis. Om daar fijn te vertoeven, creëer je best wat gezelligheid thuis. Hoe je dat het best doet, ontdek je hier!

Zorg voor goede verlichting

Zo veel mogelijk natuurlijk licht binnenlaten in huis, is altijd een goed idee. Nu is dat op donkere dagen uiteraard niet zo makkelijk. Zorg daarom voor goede, sfeervolle kunstverlichting. Investeer in mooie lichtarmaturen zoals hang-, wand- of plafondlampen. Daarnaast is het van belang om ze te voorzien van mooie, sfeervolle lampen. Meestal is er ledverlichting voorzien in armaturen en heb je keuze uit (extra) warmwitte of koudwitte lampen. Naast ledverlichting, kan je kiezen uit tl-lampen, halogeenlampen en spaarlampen. Je kan ook nog gebruik maken van een dimmer om het extra gezellig te maken thuis.

Gebruik kaarsen

Kaarsen in huis zorgen altijd voor sfeer en gezelligheid. Op donkere dagen is het al helemaal fijn om er enkele aan te steken. Naast het verspreiden van een lekkere geur, zorgen ze voor een mooi accent en verlichten ze je interieur.

Haal verse bloemen in huis

Wanneer je veel thuis vertoeft voor je werk of wanneer het donker en koud weer is, doe je er goed aan verse bloemen in huis te halen. Je hebt er immers veel plezier van. Koop een kleurrijk veldboeket of vul je vaas met droogbloemen, tulpen of rozen. Van bloemen word je instant happy en ze maken het thuis gezellig!

Creëer een knusse zithoek

Veel tijd doorbrengen thuis? Dat vraagt naar je favoriete series op Netflix kijken! Nestel je in de zetel en zorg dat er genoeg gezellige plaids en dekentjes binnen handbereik zijn. Warme chocomelk en popcorn? Yes please!

Maak het thuis gezellig met een tapijt

Heb je thuis een tegelvloer of laminaat? Dan kan dat al snel koud en kil overkomen. Om het huiselijker en warmer te maken, kan je een tapijt gebruiken. Stem de kleuren van je tapijt af op de stijl en het kleurenpalet van je meubels. Houd rekening met de oppervlakte van je woonruimte bij de grootte van je tapijt. Decoreer je zetel of stoelen desgewenst ook met schapenvelletjes om het extra knus en gezellig te maken thuis.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *