fbpx

Hoe Netflix streamen of afspelen?

Sinds Netflix geïntroduceerd is in ons land heeft (bijna) iedereen zijn gratis maand aangevraagd. Films en TV-series gratis bekijken voor een maand lang, wie moet hier over nadenken? Handig aan Netflix is dat je alles bekijkt door het te streamen via het internet, waar je wilt en wat je wilt. Enigste vereisten zijn een degelijke internetverbinding en een apparaat waarmee je Netflix kan afspelen.

1. Internetverbinding
De eerste voorwaarde is dus dat je een goede internetverbinding moet hebben. Netflix is een streamingservice. Wat zoveel betekent dat alles wordt gestreamd over het internet en niet gedownload. De minimale verbindingssnelheid is 0,5Mbps. Wil je echter je favoriete films in HD-kwaliteit afspelen, dan heb je al snel 5Mbps nodig.

2. Apparaten
Daarnaast heb je ook een apparaat nodig waarmee je kan kijken. Op volgende apparaten is Netflix kijken (standaard) mogelijk:

  • Gameconsoles: Playstation 3 en 4, Wii en Xbox 360
  • Blu-ray spelers
  • HDTV’s: of Smart TV’s waarin standaard Netflix zit geprogrammeerd
  • Settopboxen: Apple TV en Chromecast
  • Thuisbioscoopsystemen: in sommige systemen (bijvoorbeeld van LG) is Netflix ook standaard voorzien
  • Mobiele apparaten: via een app op iPad, iPhone, Windows Phone en Android toestellen

Via een gewone TV is het ook mogelijk om Netflix te kijken. Bekijk hiervoor volgend artikel: Hoe Netflix kijken op TV?. Ben je trouwens op zoek naar een Netflix apparaat, let dan op het logo van Netflix.

Veel kijkplezier!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *