fbpx

Hoe Netflix kijken op TV ?

Het is natuurlijk veel aangenamer om Netflix op een groot TV scherm te kijken vanuit je luie zetel dan op een klein computer scherm vanachter je bureau.

Ook al lijkt het niet evident, Netflix op je televisie krijgen is makkelijker dan je denkt. Smart TV’s met internet hebben tegenwoordig Netflix standaard ingeboud in het menu. Maar niet iedereen heeft zo’n Smart TV en daarom gaan we 3 alternatieve apparaten na die Netflix naar je TV kunnen brengen :

  • Laptop : Dit is de makkelijkste manier. Er zijn heel wat toestellen die het mogelijk maken je laptop te verbinden met een televisie door een HDMI kabel te gebruiken => We tonen onderaan het artikel met foto’s hoe je dat doet.
  • Mediaspelers : Apple TV en Blu-ray spelers van de grote merken ondersteunen Netflix technologie.
  • Gameconsoles : Populaire gameconsoles zoals de PlayStation 3, Xbox en Nintendo Wii ondersteunen Netflix. In de wetenschap dat zo’n gameconsole zo’n 300€ kost, is dit weliswaar een duurdere optie.

Netflix vanop je laptop naar je TV brengen op de simpelste manier doe je als volgt :

1) HDMI kabel kopen

Zorg er eerst voor dat je een HDMI kabel hebt. Heb je er nog geen? Zo’n kabel heb je al voor slechts 10€ dus het vraagt geen grote investering.

netflix op tv kijken 1

2) Login op laptop

Ga naar https://www.netflix.com/Login?locale=nl-BE en login op je Netflix account. Dubbelklik op de film of serie die je straks op je TV wil bekijken.

netflix op tv kijken 2

3) HDMI kabel in laptop

Steek het ene uiteinde van de HDMI kabel in de USB poort van je laptop of PC

netflix op tv kijken 3

4) HDMI kabel in TV poort

Het andere uiteinde steek je dan achteraan in de poort van je televisie.

netflix op tv kijken 4

5) Kijk Netflix op je TV

Het beeldscherm van je laptop wordt nu geprojecteerd naar je televisie en je kan makkelijk Netflix kijken via TV.

netflix op tv kijken 5

Werkt geen van bovenstaande methodes voor jou? Dan kan je nog steeds tot 22u de Netflix klantenservice bellen of met hen chatten op https://help.netflix.com/help

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *