fbpx

Hoe tijdsverloop (time-lapse) op iPhone gebruiken?

Met de komst van het nieuwe besturingssysteem iOS 8 zijn er een aantal functies toegevoegd aan de camera van je iPhone of iPad. Zo kan je nu gebruik maken van een timer om een foto te nemen. Handig voor een groepsfoto! Een andere nieuwigheid is “tijdsverloop” of “time-lapse”. Wat dit is en hoe het te gebruiken leggen we hieronder uit.

Wat is tijdsverloop?
Tijdsverloop of time-lapse betekent zoveel als het versneld afspelen van een filmpje. Wat er technisch gebeurt is dat de iPhone elke twee seconden een foto neemt en deze daarna in een video monteert van 30 frames per seconde. Je moet dus al vlug enkel minuten filmen wil je een aantal seconden beeldmateriaal hebben. Het is ook aangeraden (als je een vast punt gaat filmen) om je iPhone ergens vast te zetten en deze niet met de hand vast te houden. Schokken en bibberen gaan immers het resultaat nadelig beïnvloeden. Wat je bijvoorbeeld kan doen is filmen op een kruispunt. De constante bewegingen leveren een mooi resultaat op.

Waar staat deze functie tijdsverloop?
Heel eenvoudig: dit is een functie die je in de Camera-app terugvindt (stap 1). Je hebt foto, vierkant, panorama, video en nu dus ook tijdsverloop (en slow motion vanaf iPhone 5S). De witte/rode opname-button is nu rood met streepjes rondom zoals een uurwerk (stap 2). Druk hierop en je bent aan het opnemen. Je ziet nu de streepjes rond het bolletje een voor een verschijnen. Het resultaat kan je daarna terugvinden in je bibliotheek.

tijdsverloop-iphone

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *