fbpx

Hoe sport je best thuis?

Corona is achter de rug (alleszins, dat hopen we toch), maar het thuis sporten is nog steeds alive and kicking. Net zoals het thuiswerken, is “thuis sporten” gewoonweg makkelijk: je hoeft nergens naartoe en wint dus heel wat tijd. Nog even voor het ontbijt gaan joggen? Of een 20-minuten online pilatesles na het eten? Rol je matje uit, trek je sportschoenen aan en na een half uurtje, kan je weer verder met je dag!

Zoek wat je motiveert

Probeer eerst eens uit wat je echt motiveert: hou je van zweten, wil je dat er adrenaline raast door je lichaam of ben je pas echt in de wolken als je kan dansen op de nieuwste pop liedjes? Het kan natuurlijk ook zijn dat je liever in groep sport, en ernaar uitkijkt om met anderen te gaan padellen, tennissen of voetballen.

Maak een schema

Als je eruit bent wat je graag wil gaan doen, kan je een schema opstellen. Denk aan een combinatie van een tennismatch in het weekend en 2 dagen krachttraining thuis en 1 dag stretching. Of je kan door YouTube filmpjes scrollen en kies er wat workouts uit zoals een dance workout, ballet oefeningen en yoga. Hang het schema op aan je ijskast en leg je sportkleren en dikke yogamat al klaar de avond ervoor. Zo kan je er snel aan wanneer je klaar bent voor die home workout.

Haal de essentials in huis

Om thuis te sporten heb je echt niet veel nodig. Als je heel wat cardio gaat doen, is een sportdrank een goed idee. Bij een kleine flauwte kan je zo’n drankje je al wat oppeppen. Verder heb je sportschoenen nodig (voor binnen), een goede dikke yoga- of fitnessmat zodat je je rug niet bezeert als je sit-ups doet en wat sportkleding. Voor krachtoefeningen, kan je wat extra tools kopen zoals kleinere dumbells voor thuis, een weerstandsband en halters. Zo heb je alles wat je nodig hebt, en heb je geen excuses meer 😉 Veel thuissporters kiezen er ook voor om vooral met hun lichaamsgewicht te werken door planks, jumping jacks, sit-ups etc. te doen, maar om je spieren echt te trainen wordt wel aangeraden om met dumbells het gewicht op te voeren.

Betrek je huisgenoot

Is je hond helemaal fan van jouw matje en komt ‘ie er gezellig bij liggen? Of denkt je huisgenoot dat die pilatesoefeningen er toch maar simpel uitzien? Betrek hen dan! Want samen sporten motiveert en je houdt het zo langer vol. Je houdt elkaar ook accountable (positieve peer pressure) want alleen buikspieroefeningen trainen, doet echt bijna niemand graag. Geef elkaar leuke beloningen, stel een routine op en maak van thuis sporten een super leuk moment.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *