fbpx

Hoe je haar verzorgen?

Ben je stiekem jaloers op al die lange, glanzende lokken van modellen die je ziet op Instagram en andere socials? Benieuwd hoe ze dat voor mekaar spelen? Ontdek hier hoe je je haar het best kan verzorgen!

Vermijd hitte

Hitte is zeer nefast voor je haar. En daaronder vallen zowel stylingtools als steil- en krultangen als de zon! Je haar breekt namelijk af wanneer het vaak blootgesteld wordt aan extreme warmte. Zeker wanneer je je haar bijvoorbeeld dagelijks steilt of krult. Ook een haardroger kan schade aanbrengen. Je haar laten drogen aan de lucht is altijd beter om het in topvorm te krijgen. Naast stylingtools, raden we ook het bleken en verven van je haar af.

Ga regelmatig naar de kapper

Toegegeven: er hangt tegenwoordig een stevig prijskaartje aan vast, maar wil je verzorgd haar, dan is het de investering waard. Probeer minstens om de 2 maanden naar de kapper te gaan. Zo vermijd je gespleten haarpunten en krijgen je lokken op tijd hun maskertje en de nodige verzorging.

Gebruik goede haarverzorgingsproducten

Vermijd laaggeprijsde shampoos en conditioners van discounters of andere inferieure haarverzorgingsproducten. Geef voldoende geld uit aan kwalitatieve producten. Vraag aan je kapper welke producten hij of zij aanraadt.

Was je haar niet te veel

Dagelijks je haren wassen is sowieso uit den boze. Maar zelfs om de 2 dagen je haar wassen, is niet noodzakelijk. Glanzende, verzorgde lokken krijg je immers door een gezonde hoofdhuid. Was je je haar te veel, dan is dat niet goed voor je hoofdhuid.

Gebruik kwalitatieve borstels voor verzorgd haar

Wij raden sowieso altijd het gebruik van conditioner of een haarmasker aan om je haar beter doorkambaar te maken. Uiteraard zal je het nog moeten borstelen. Doe dit bij voorkeur met een borstel die geschikt is voor jouw haartype. Doe het ook met de nodige voorzichtigheid. Zo vermijd je onnodig haarverlies. Borstel je haar bovendien enkel wanneer het nodig is, bijvoorbeeld nadat je gedoucht hebt. Wanneer je je haar borstelt, kan je immers je haren uit hun haarzakjes trekken, je hoofdhuid irriteren of gespleten haarpunten veroorzaken.

Gebruik geen rubberen haarelastiekjes

Je kent ze wel, de elastiekjes van bij de beenhouwer. Handig wanneer je geen kwalitatieve scrunchie bij de hand hebt, maar een absolute no go om dagelijks te gebruiken. Rubberen elastiekjes kunnen je haar namelijk uit hun haarzakje trekken. En dat is net wat je niet moet doen wanneer je je haar wil verzorgen!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *