fbpx

Hoe de juiste fauteuil kiezen? 

Net de sleutel ontvangen van je nieuwe stek? Dan is het tijd voor de volgende stap: de inrichting ervan. Je moet allerlei meubels kiezen zoals een eettafel, bijpassende stoelen, een salontafel en uiteraard ook een fauteuil. Dit kan een heuse uitdaging zijn, want alles moet bij elkaar passen terwijl functionaliteit ook belangrijk is. Nood aan tips? De volgende helpen je alvast op weg. 

Meet je ruimte op

Het zou natuurlijk zonde zijn als je zetel eindelijk tot in de woonkamer is geraakt, maar je dan merkt dat hij veel te groot of te klein is. In dat geval zal deze hier niet passen en moet je er een nieuwe kopen. Gelukkig vermijd je die struggle makkelijk door op voorhand na te denken over de ruimte die je voorhanden hebt. Check hierna steeds de afmetingen van elke potentiële zetel. Misschien heb je wel plaats voor twee kleinere fauteuils? Dit kan ook een zeer stijlvolle optie zijn. 

Denk na over de functie

Zal de fauteuil voornamelijk decoratief zijn of moet deze net uiterst comfortabel zijn om uren je favoriete series in te bingen? De functie bepaalt natuurlijk mee welke het uiteindelijk wordt. Daarnaast is het belangrijk dat elk gezinslid een plek heeft om te kunnen zitten en moet dus ook de grootte functioneel zijn. 

Kies de stijl 

Wanneer het functionele aspect vaststaat, is het tijd om de stijl te beslissen. Geef je de voorkeur aan een landelijke fauteuil of eerder één die minimalistisch is? Zoek inspiratie op Pinterest of ga meteen langs in de meubelwinkel en kies op die manier. Wat ook kan helpen is het maken van een moodboard dat de stijl van je gehele woonkamer weerspiegelt. Zo is het duidelijker welke zetels zullen passen en welke niet. 

Is hij voldoende comfortabel? 

Welke zetel je ook kiest, comfort staat altijd voorop want niemand kijkt zijn favoriete tv-programma graag in een fauteuil dat slecht zit. Kijk dus niet enkel online, maar breng ook een fysiek bezoek aan de meubelwinkel en test verschillende zetels uit. Je zal al snel merken welke goed zitten en welke niet. 

Houd rekening met onderhoud 

Tot slot houd je best rekening met aspecten zoals huisdieren en/of kinderen. Deze kunnen de levensduur van je zetel namelijk al snel verkorten, tenzij je je keuze hierop afstemt. Kies voor materiaal en kussens die makkelijk weer schoon te maken zijn. Wil je dat hij echt lang mee gaat? Geef dan de voorkeur aan duurzame, kwaliteitsvolle materialen. Beter voor je portefeuille én het milieu. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *