fbpx

Hoe werkt Snapchat punten of score?

Hoe werkt Snapchat punten of score? Er wordt veel over gesproken en geschreven maar wat is de Snapchat score nu juist? Bij de talrijke comments hieronder zie je inderdaad dat er veel vragen en onduidelijkheden zijn over de Snapchat score. Zit er trouwens een logische verklaring achter of is dit zoals we van Snapchat mogen verwachten een score waar we niets moeten achter zoeken?

Waar staat de Snapchat score?

Allereerst, waar staat die score eigenlijk? Je vindt je eigen score terug door linksboven op je avatar of Bitmoji te tikken. Onder het gele logo staat je naam en daaronder je score (zie foto 1). De score van je vrienden vind je terug door naar je vriendenlijst te gaan en te tikken op een willekeurige vriend en dan vriendschap bekijken (zie foto 2).

Foto 1 – Snapchat score
Foto 2 – de Snapchat score van een vriend bekijken

Wist-je-datje!

Als je een keertje tikt op je eigen Snapchat score, dan krijg je twee getallen te zien. Dit zijn enerzijds de verzonden snaps en anderzijds de ontvangen snaps. Als je deze twee getallen optelt, dan kom je tot je totale score die je ook bij je profiel hebt teruggevonden.

Blijkbaar is het optellen van de ontvangen en verstuurde snaps niet altijd hetzelfde als de score bij je profiel. De redenen hiervoor zijn onbekend. Soms klopt het wel en dan weer niet. Een exacte wetenschap moet je hierachter niet zoeken. De bekomen scores liggen nooit ver uit elkaar. Snapchat blijft op dat vlak een groot mysterie…

Wat is nu die Snapchat score?

De score die je ziet staan is de optelsom van punten die je kan verdienen. Deze score is heel simpel uit te leggen: je krijgt een punt per verstuurde snap en je ontvangt een punt per geopende snap. Had ik je niet gezegd dat het simpel was? 🙂

Hoe je Snapchat score verhogen?

Heel eenvoudig: zo veel mogelijk Snaps versturen en ontvangen. Dit mogen zowel foto’s als video’s zijn. Alles wat je dus kan doen met Snapchat. Opgelet, het versturen en ontvangen van chats levert geen punten op! Het oeverloos over en weer sturen naar mekaar helpt dus niet om je score te verhogen. Ook story updates lezen levert niets op.

Heb je een Snap verstuurt, dan ga je meestal niet onmiddellijk een punt zien bijkomen in je score. Soms kan dit een aantal dagen duren vooraleer je Snapchat score wordt aangepast.

Wat gebeurt er als ik mijn Snapchat-account verwijder en opnieuw aanmaak? Blijven mijn punten behouden?

Nee, wanneer je je Snapchat-account verwijdert en opnieuw aanmaakt, begin je opnieuw met een nul-punten score. Het puntenaantal wordt niet behouden bij het verwijderen van het account.

Zijn er manieren om mijn Snapchat Score super snel te verhogen?

De Punten Score wordt voornamelijk beïnvloed door activiteiten zoals het verzenden van snaps en het ontvangen van views. Het is niet mogelijk om het puntenaantal kunstmatig te verhogen, en het wordt aangeraden om authentieke interacties te behouden.

Kan mijn Snapchat score negatief worden?

Nee, de Snapchat Punten Score kan niet negatief worden. Als je minder actief bent op Snapchat, blijft je score op nul staan totdat je weer activiteit genereert.

Heeft het gebruik van filters invloed op mijn score?

Nee, het gebruik van filters heeft geen invloed op je punten. De score wordt hoofdzakelijk bepaald door de hoeveelheid activiteit en interactie op je account. Jammer dus! Want ik ben zeker dat je anders al een veel hogere score zou hebben 😉

Wat gebeurt er als ik iemand blokkeer op Snapchat?

Het blokkeren van iemand heeft geen directe invloed op je Snap punten. De score wordt bepaald door je eigen activiteit en interacties. Je kan zonder probleem dus vrienden blokkeren zonder gevaar voor je score.

Kan ik mijn Snapchat score verbergen voor andere gebruikers?

Nee, op dit moment biedt Snapchat geen optie om je Punten Score te verbergen voor andere gebruikers. De score is zichtbaar voor vrienden wanneer ze je profiel bekijken.

Tip: Ben je vaak op Snapchat te vinden?

Zorg er dan voor dat je een mobiel abonnement hebt van Orange (Tempo Giga), Mobile Vikings, Proximus of Scarlet Mobile. Bij hen krijg je heel veel mobiele data aan een voordelig tarief. Zo kan je overal en zonder Wifi je Snapchat-score verhogen! 😉 Check alle aanbieders supersnel in dit handig overzicht:

Bekijk Alle Huidige GSM Abonnementen Hier >
The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

55 gedachten over “Hoe werkt Snapchat punten of score?”

  1. Daarvoor kan ik geen reden bedenken… De scores van Snapchat zijn niet transparent te noemen, laten we het zo stellen. 🙂

  2. Je krijgt extra punten als je een tijd lang niet op snap bent geweest . Als een soort welkom terug cadeau krijg je meer punten. Dat is dus ook wss de reden waarom de score op je profiel anders is dan de score met de twee getallen

 1. Ik wil graag mijn score verhogen maar steeds lukt dat niet. Ik krijg soms 1 punt per dag. Vrienden van mij hebben een score van 500 of hoger terwijl ik 200 hebt. Hoe kanik het verhogen?

  1. Nick Van Ranst

   Dag Sarah, er zijn veel theorieën over hoe je je score kan verhogen. De enige plausibele is echter diegene die we hierboven hebben beschreven: zoveel mogelijk Snaps versturen en ontvangen. Voor elke Snap krijg je immers een punt. Bovendien moet je er rekening mee houden dan niet elke ontvangen of verstuurde snap meteen wordt meegeteld in je score. Dit kan soms enkele dagen duren.

 2. goedemorgen Nick,

  ik heb ook een vraag over de punten.
  Je legt hierboven uit dat als je je verzonden en ontvangen punten wil zien klik je even op :
  “Een andere manier om je eigen score te weten komen, is door in je algemeen overzicht bovenaan te tikken op “SNAPCHAT” (foto 1). “Snapchat” verandert dan in 2 getallen (foto 2). Dit zijn enerzijds de verzonden snaps en anderzijds de ontvangen snaps. `

  Maar welke is voor ontvangen en welke is voor verzonden
  voorbeeld: 55/95.. staat de 55 dan voor verzonden of ontvangen etc etc.

  bvd voor de reactie

  mvrgr

  Dennis

  1. Nick Van Ranst

   Hey Dennis, het getal links is voor de verzonden Snaps en het getal rechts staat voor het aantal Snaps dat ontvangen is.

  1. Nick Van Ranst

   Dat komt meer dan waarschijnlijk omdat die vriend jou niet volgt of dat hij je geblokkeerd heeft. Makkelijk om te weten te komen wie er van je vriendenlijst jou nog volgt: gewoon even de scores checken! 🙂

   1. Maar waarom staat deze persoon dan nog in je vriendenlijst? Ik dacht dat hij zij je dan verdwijnen uit je lijst als die je Blokkeren

    1. In principe verdwijnt de persoon die je geblokkeerd hebt uit de vriendenlijst. Misschien eens app afsluiten en opnieuw je vriendenlijst bekijken of hij/zij verdwenen is.

 3. Hallo Nick,

  Ik heb een vraagje. Bij mijn hele vriendelijst kan ik van iedereen de high scores zien maar bij 1 persoon niet. Daar staat alleen de gebruikersnaam. Deze persoon kan wel snapchats van mij ontvangen. Wat is er aan de hand?

  1. diegene heeft je dan als vriend verwijderd, jij kan gewoon nog snaps sturen maar je krijgt er wss geen meer terug dit komt doordat jij niet meer bij hem/haar beste vrienden en/of recenten staat. je kan altijd vragen of hij/zij je weer toevoegd.

 4. Ik vroeg mij af of je score ook kan verhogen zonder dat je de gekregen snaps opent ? Of is het ALTIJD zo dat de snaps moeten geopend worden of dat je ze zelf opent eer de score daadwerkelijk kan verhogen?

 5. Kan het dat je score verhoogt als je de app van snapchat verwijdert? want je account bestaat nog en je kan dus nog altijd snaps krijgen?

  groetjes

  1. Hey Femke, van een maximale score hebben wij nog niets vernomen. Wel is het zo dat je de score van een vriend niet meer kan zien wanneer hij/zij je verwijderd heeft uit zijn/haar vriendenlijst. Zijn /haar Snaps en verhaal kan je dan nog wel zien. Deze kan je enkel niet meer zien als hij/zij je geblokkeerd heeft.

 6. Sinds kort staat bij sommige van mijn vrienden naast hun score ook een geel icoontje dat lijkt op een sterrenbeeld. Wat betekent dat en hoe komt dat daar? Niet al m’n vrienden hebben dat.

  1. Dag Nathalie, het zijn inderdaad icoontjes sterrenbeelden die je daar ziet. Dit komt overeen met de verjaardag van je vrienden. Ze zullen dus hun verjaardag hebben ingevuld in hun profiel zodat Snapchat er automatisch het bijpassende icoontje aan toevoegt.

 7. super stom! Ik was al 346 dagen aan 1 stuk bevriend met mijn beste vriendin op snapchat. Wij sturen ook echt elke dag wel een paar snaps naar elkaar! En nu is ineens onze score weg.. En ik heb geen eens de zandloper gezien.. Hoe kan dit en zit er misschien een limiet aan?

  1. Nick Van Ranst

   Dag Larissa, ik denk niet dat er een limiet staat op de score. Ik heb weet van een gebruiker die een score heeft van meer dan 5 miljoen punten (sillyblackguy).

 8. Mijn verzonden en ontvangen snaps zie ik wel alleen het probleem is als ik deze 2 bij elkaar op tel dat het niet overeenkomt met mijn snapscore… heb al 3 weken hier last van… wat kan het probleem hier van zijn?

 9. Hallo,

  Ik weet nu inmiddels dat je een punt krijgt als je een snap verstuurd. Krijg je ook een punt als je een snap ontvangt, maar niet opent?

 10. Hoi, ik heb al 2 jaar snapchat en ook het gebruikersnaam en account zijn hetzelfde. Het rare is iedereen heeft de naam hoe je vrienden het zien leuk ingesteld maar zodra ik me naam wil aanpassen hoe vrienden je zien zien ze gewoon mijn gebruikersnaam en dat is wel irritant. Hoe los ik dit op? Heb vaak snapchat verwijdert opnieuw gedownload maar alsnog blijft mijn gebruikersnaam in beeld ipv de naam wat ik had ingesteld als hoe mensen me moeten zien

  1. Nick Van Ranst

   Dag Rosan, ik vrees dat er niets anders op zit dan een nieuwe account te maken en hier je gewenste gebruikersnaam voor te nemen. Vergeet je oude account niet te verwijderen!

 11. Anoniempjeee

  Halloo
  Ik heb een vraag. Ik had iemand verwijderd op snap en toen was de snapscore enz weg. Maar nu heb ik die persoon weer toegevoegd. En meteen kan ik de snapscore gezien terwijl die persoon mij niet heeft toegevoegd… Hoe kan dat?

  1. Ja dat wil ik ook wel weten want ik had ergens gelezen dag dat kon maar ik kan de site niet meer terug vinden. Want mijn snap score is te hoog

 12. Gewoon als je praat met iemand via snap, praat dan via foto’s dat helpt bij mij ook. Ik heb nu na 2 maanden een score van 234.00

 13. Vraagje,
  Kan je ook punten krijgen voor niets? Dus dat er opeens twee punten bij komen bijvoorbeeld. Zonder dat je snaps stuurt of opent.

  1. Lijkt me heel straf maar met Snapchat weet je eigenlijk nooit 🙂 Dus het is best mogelijk dat je eens punten zomaar erbij krijgt. Of misschien zelfs verliest.

 14. Hey,
  Ik heb al een tijdje het probleem dat als ik 1 snap stuur mijn snapscore met bizarre getallen omhoog gaat. Soms stuur ik 4 snaps en is mijn score met 200 verhoogd. Ook ontvang ik geen snap. Hoe kan ik dit oplossen en verhelpen??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *