Hoe werkt Snapchat punten of score?

Hoe werkt Snapchat punten of score? Er wordt veel over gesproken en geschreven maar wat is de Snapchat score nu juist? Bij de talrijke comments hieronder zie je inderdaad dat er veel vragen en onduidelijkheden zijn over de Snapchat score. Zit er trouwens een logische verklaring achter of is dit zoals we van Snapchat mogen verwachten een score waar we niets moeten achter zoeken?

Waar staat de Snapchat score?

Allereerst, waar staat die score eigenlijk? Je vindt je eigen score terug door linksboven op je avatar of Bitmoji te tikken. Onder het gele logo staat je naam en daaronder je score (zie foto 1). De score van je vrienden vind je terug door naar je vriendenlijst te gaan en te tikken op een willekeurige vriend en dan vriendschap bekijken (zie foto 2).

Foto 1 – Snapchat score
Foto 2 – de Snapchat score van een vriend bekijken

Wist-je-datje!

Als je een keertje tikt op je eigen Snapchat score, dan krijg je twee getallen te zien. Dit zijn enerzijds de verzonden snaps en anderzijds de ontvangen snaps. Als je deze twee getallen optelt, dan kom je tot je totale score die je ook bij je profiel hebt teruggevonden.

Blijkbaar is het optellen van de ontvangen en verstuurde snaps niet altijd hetzelfde als de score bij je profiel. De redenen hiervoor zijn onbekend. Soms klopt het wel en dan weer niet. Een exacte wetenschap moet je hierachter niet zoeken. De bekomen scores liggen nooit ver uit elkaar. Snapchat blijft op dat vlak een groot mysterie…

Wat is nu die Snapchat score?

De score die je ziet staan is de optelsom van punten die je kan verdienen. Deze score is heel simpel uit te leggen: je krijgt een punt per verstuurde snap en je ontvangt een punt per geopende snap. Had ik je niet gezegd dat het simpel was? 🙂

Hoe je Snapchat score verhogen?

Heel eenvoudig: zo veel mogelijk Snaps versturen en ontvangen. Dit mogen zowel foto’s als video’s zijn. Alles wat je dus kan doen met Snapchat. Opgelet, het versturen en ontvangen van chats levert geen punten op! Het oeverloos over en weer sturen naar mekaar helpt dus niet om je score te verhogen. Ook story updates lezen levert niets op.

Heb je een Snap verstuurt, dan ga je meestal niet onmiddellijk een punt zien bijkomen in je score. Soms kan dit een aantal dagen duren vooraleer je Snapchat score wordt aangepast.

Tip: Ben je vaak op Snapchat te vinden?

Zorg er dan voor dat je een mobiel abonnement hebt van Orange (Tempo Giga), Mobile Vikings, Proximus of Scarlet Mobile. Bij hen krijg je heel veel mobiele data aan een voordelig tarief. Zo kan je overal en zonder Wifi je Snapchat-score verhogen! 😉 Check alle aanbieders supersnel in dit handig overzicht:

Bekijk Alle Huidige GSM Abonnementen Hier >
The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laatste berichten van Nick Van Ranst (toon alles)

55 reacties

 • Ricardo schreef:

  Ik heb pas een snapchat geopend en heb gelijk een score van 2832 hoe is dat mogelijk ??

  • Nick Van Ranst schreef:

   Daarvoor kan ik geen reden bedenken… De scores van Snapchat zijn niet transparent te noemen, laten we het zo stellen. 🙂

  • Sanne schreef:

   Je krijgt extra punten als je een tijd lang niet op snap bent geweest . Als een soort welkom terug cadeau krijg je meer punten. Dat is dus ook wss de reden waarom de score op je profiel anders is dan de score met de twee getallen

 • Sarah schreef:

  Ik wil graag mijn score verhogen maar steeds lukt dat niet. Ik krijg soms 1 punt per dag. Vrienden van mij hebben een score van 500 of hoger terwijl ik 200 hebt. Hoe kanik het verhogen?

 • Dennis schreef:

  goedemorgen Nick,

  ik heb ook een vraag over de punten.
  Je legt hierboven uit dat als je je verzonden en ontvangen punten wil zien klik je even op :
  “Een andere manier om je eigen score te weten komen, is door in je algemeen overzicht bovenaan te tikken op “SNAPCHAT” (foto 1). “Snapchat” verandert dan in 2 getallen (foto 2). Dit zijn enerzijds de verzonden snaps en anderzijds de ontvangen snaps. `

  Maar welke is voor ontvangen en welke is voor verzonden
  voorbeeld: 55/95.. staat de 55 dan voor verzonden of ontvangen etc etc.

  bvd voor de reactie

  mvrgr

  Dennis

  • Nick Van Ranst schreef:

   Hey Dennis, het getal links is voor de verzonden Snaps en het getal rechts staat voor het aantal Snaps dat ontvangen is.

 • CLAU schreef:

  WAAROM KAN IK IEMAND ZIJN SCORE NIET MEER ZIEN?

  • Nick Van Ranst schreef:

   Dat komt meer dan waarschijnlijk omdat die vriend jou niet volgt of dat hij je geblokkeerd heeft. Makkelijk om te weten te komen wie er van je vriendenlijst jou nog volgt: gewoon even de scores checken! 🙂

   • Karlien schreef:

    Maar waarom staat deze persoon dan nog in je vriendenlijst? Ik dacht dat hij zij je dan verdwijnen uit je lijst als die je Blokkeren

    • Nick Van Ranst schreef:

     In principe verdwijnt de persoon die je geblokkeerd hebt uit de vriendenlijst. Misschien eens app afsluiten en opnieuw je vriendenlijst bekijken of hij/zij verdwenen is.

   • chan schreef:

    Hoe kan het als ik iekans verwijder op snapchat , dat ik dan alsnog ze punten kan zien ze snap scor

 • Amber schreef:

  Is de rechter score van de verzonden snaps of van de ontvangen snaps?

 • Leonie schreef:

  Hallo Nick,

  Ik heb een vraagje. Bij mijn hele vriendelijst kan ik van iedereen de high scores zien maar bij 1 persoon niet. Daar staat alleen de gebruikersnaam. Deze persoon kan wel snapchats van mij ontvangen. Wat is er aan de hand?

  • lisanne schreef:

   diegene heeft je dan als vriend verwijderd, jij kan gewoon nog snaps sturen maar je krijgt er wss geen meer terug dit komt doordat jij niet meer bij hem/haar beste vrienden en/of recenten staat. je kan altijd vragen of hij/zij je weer toevoegd.

 • Claudia schreef:

  Ik vroeg mij af of je score ook kan verhogen zonder dat je de gekregen snaps opent ? Of is het ALTIJD zo dat de snaps moeten geopend worden of dat je ze zelf opent eer de score daadwerkelijk kan verhogen?

 • Christel schreef:

  Kan het dat je score verhoogt als je de app van snapchat verwijdert? want je account bestaat nog en je kan dus nog altijd snaps krijgen?

  groetjes

 • Fem schreef:

  Na hoeveel punten met een vriend verwijdert sc de score? Of is er geen maximale score?

  • Nick Van Ranst schreef:

   Hey Femke, van een maximale score hebben wij nog niets vernomen. Wel is het zo dat je de score van een vriend niet meer kan zien wanneer hij/zij je verwijderd heeft uit zijn/haar vriendenlijst. Zijn /haar Snaps en verhaal kan je dan nog wel zien. Deze kan je enkel niet meer zien als hij/zij je geblokkeerd heeft.

 • Nath schreef:

  Sinds kort staat bij sommige van mijn vrienden naast hun score ook een geel icoontje dat lijkt op een sterrenbeeld. Wat betekent dat en hoe komt dat daar? Niet al m’n vrienden hebben dat.

  • Nick Van Ranst schreef:

   Dag Nathalie, het zijn inderdaad icoontjes sterrenbeelden die je daar ziet. Dit komt overeen met de verjaardag van je vrienden. Ze zullen dus hun verjaardag hebben ingevuld in hun profiel zodat Snapchat er automatisch het bijpassende icoontje aan toevoegt.

 • Jan vermeersch schreef:

  Als je met je beste vriend op snapchat snapt krijg je 2 punte indeplaats van 1

 • Larissa schreef:

  super stom! Ik was al 346 dagen aan 1 stuk bevriend met mijn beste vriendin op snapchat. Wij sturen ook echt elke dag wel een paar snaps naar elkaar! En nu is ineens onze score weg.. En ik heb geen eens de zandloper gezien.. Hoe kan dit en zit er misschien een limiet aan?

  • Nick Van Ranst schreef:

   Dag Larissa, ik denk niet dat er een limiet staat op de score. Ik heb weet van een gebruiker die een score heeft van meer dan 5 miljoen punten (sillyblackguy).

 • anne schreef:

  Is het zo dat als je snapchat verwijderd dat je snap score met je vrienden dan weg is?

 • anoniem schreef:

  Als ik niet op snapchat zit gaan mijn snapscore soms omhoog, terwijl ik dus niet aan het snappen ben. Hoe kan dit?

 • Elise schreef:

  Mijn verzonden en ontvangen snaps zie ik wel alleen het probleem is als ik deze 2 bij elkaar op tel dat het niet overeenkomt met mijn snapscore… heb al 3 weken hier last van… wat kan het probleem hier van zijn?

 • Anoniem schreef:

  Hallo,

  Ik weet nu inmiddels dat je een punt krijgt als je een snap verstuurd. Krijg je ook een punt als je een snap ontvangt, maar niet opent?

 • Rosan schreef:

  Hoi, ik heb al 2 jaar snapchat en ook het gebruikersnaam en account zijn hetzelfde. Het rare is iedereen heeft de naam hoe je vrienden het zien leuk ingesteld maar zodra ik me naam wil aanpassen hoe vrienden je zien zien ze gewoon mijn gebruikersnaam en dat is wel irritant. Hoe los ik dit op? Heb vaak snapchat verwijdert opnieuw gedownload maar alsnog blijft mijn gebruikersnaam in beeld ipv de naam wat ik had ingesteld als hoe mensen me moeten zien

  • Nick Van Ranst schreef:

   Dag Rosan, ik vrees dat er niets anders op zit dan een nieuwe account te maken en hier je gewenste gebruikersnaam voor te nemen. Vergeet je oude account niet te verwijderen!

 • Anoniempjeee schreef:

  Halloo
  Ik heb een vraag. Ik had iemand verwijderd op snap en toen was de snapscore enz weg. Maar nu heb ik die persoon weer toegevoegd. En meteen kan ik de snapscore gezien terwijl die persoon mij niet heeft toegevoegd… Hoe kan dat?

 • Laura schreef:

  Vraagje, krijg je ook een punten als je chat via snapchat?

 • Dil schreef:

  Ik heb teveel score en ik wil t weg, kan dat? Of in iedergeval minder score..

  • Anoniempje schreef:

   Ja dat wil ik ook wel weten want ik had ergens gelezen dag dat kon maar ik kan de site niet meer terug vinden. Want mijn snap score is te hoog

 • Anoniem schreef:

  Gewoon als je praat met iemand via snap, praat dan via foto’s dat helpt bij mij ook. Ik heb nu na 2 maanden een score van 234.00

 • Linda schreef:

  Vraagje,
  Kan je ook punten krijgen voor niets? Dus dat er opeens twee punten bij komen bijvoorbeeld. Zonder dat je snaps stuurt of opent.

 • Sara schreef:

  Wat kun je eigenlijk doen met die snap punten???…

 • Annabel schreef:

  Hoi, hoi. Ik heb ook even een vraag. Krijg je een punt als je een snap opend of als je een snap binnen krijgt?

 • Anoniem schreef:

  Krijg je een punt wanneer je een gewone foto doorstuurt? Of enkel via snaps

 • Jake schreef:

  Krijg je ook punten voor het bekijken van snaps in een groepschat? Gr Jake

 • M schreef:

  Hey,
  Ik heb al een tijdje het probleem dat als ik 1 snap stuur mijn snapscore met bizarre getallen omhoog gaat. Soms stuur ik 4 snaps en is mijn score met 200 verhoogd. Ook ontvang ik geen snap. Hoe kan ik dit oplossen en verhelpen??

Leave a Comment