fbpx

Hoe iemand opzoeken via nummerplaat?

Wil je in België achterhalen wie iemand is aan de hand van een nummerplaat? Wij gingen na of en hoe je iemand kan opzoeken via zijn of haar kentekenplaat:

Stap 1: Besef dat ieders privacy goed beschermd wordt

De privacy van de Belg en dus ook een autobestuurder is in België goed beschermd, in tegenstelling tot in Nederland waar je wel online kan zien wie er achter een nummerplaat schuilt. Het is dus niet mogelijk om iemands nummerplaat online even snel op te zoeken en te zien wie er achter schuilt. Laat je dus niet misleiden door websites als www.nummerplaat.net die beweren dat door je te registreren nummerplaten kan achterhalen. Het kan dus NIET.

Stap 2: Wie kan een nummerplaat dan wel traceren?

Bepaalde diensten hebben wel toegang tot de databank van de DIV (Dienst Inschrijving Voertuigen) die alle nummerplaten en persoonsgegevens bewaart:
Politiediensten en juridische instanties
– Verzekeraars (met betrekking tot een auto ongeval)

Heb je dus iets meegemaakt (verkeersagressie, ongeval, vluchtmisdrijf,…)? Ga dan niet zelf op zoek naar iemands nummerplaat maar wend je tot het dichtstbijzijnde politiekantoor of je verzekeringskantoor. Zij zullen je adequaat kunnen helpen en kunnen indien nodig de identiteit achter een kentekenplaat traceren.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

13 gedachten over “Hoe iemand opzoeken via nummerplaat?”

  1. Ook in Nederland is het niet mogelijk online te achterhalen wie achter de nummerplaat schuil gaat (wie de eigenaar van een voertuig is)
    Wel kun je aan de hand va het nummer (kenteken) voertuiggegevens online opvragen
    Deze reactie naar aanleiding van uw stelling dat de privacy van de Belg wel en die van een Nederlander niet zou zijn beschermd met betrekking tot
    kenteken in relatie tot egenaar

  2. Ik zag gisteren een auto met nummerplaat D .. gevolgd door 2 cijfers . Kan iemand mij zeggen waarvoor een D staat ? AA is Koniklujke familie , A is een minister , E 1 bestaat ook dacht ik ( Kris Peeters) , en vroeger P voor een senator .

  3. Als iemand mii kan helpen de eigenaar van dees voertuig te vinden 2bcs749 . Is een gevaarlijke zot op snelweg haalt meneer mij langs rechts voorbij .waarop ik reageerde met mijn toeter . En hem iets later terug passeerde komt hij met zijn grote lichten achter mij aan . Ik ga opzij hij steekt mij voor en als hii voor mij is duwde hij volledig zijn rem dicht . En vervolgens aan 180 weg rijd !!!! Is een eigenaar van een zwate opel corsa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *