Hoedoen.be

Legt stap voor stap uit hoe je iets doet

Hoe iemand opzoeken adhv nummerplaat?

Wil je in België achterhalen wie iemand is aan de hand van een nummerplaat? Wij gingen na of je iemand zo kan opzoeken.

Stap 1: Besef dat ieders privacy goed beschermd wordt

De privacy van de Belg en dus ook een autobestuurder is in België goed beschermd, in tegenstelling tot in Nederland waar je wel online kan zien wie er achter een nummerplaat schuilt. Het is dus niet mogelijk om iemands nummerplaat online even snel op te zoeken en te zien wie er achter schuilt. Laat je dus niet misleiden door websites als www.nummerplaat.net die beweren dat door je te registreren nummerplaten kan achterhalen. Het kan dus NIET.

Stap 2: Wie kan een nummerplaat dan wel traceren?

Bepaalde diensten hebben wel toegang tot een databank met nummerplaten:
– Politiediensten en juridische instanties
– Verzekeraars (m.b.t. auto-ongeval)

Heb je dus iets meegemaakt (verkeersagressie, ongeval, vluchtmisdrijf,…), ga dan niet zelf op zoek naar iemands nummerplaat maar wend je tot het dichtstbijzijnde politiekantoor.

 

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Twitter, Linkedin en Google+

Laatste berichten van Johan Van Asch (toon alles)

Ben ik niet slimmer van geworden...In de categorie "zus en zo"...Goed zonder meer!De moeite om te lezen!Top artikel! Dit moet iedereen weten! (Nog geen ratings voor dit artikel...)
Loading...

9 reacties

Laat een reactie na