Hoe gratis een Doodle aanmaken?

Een Doodle maakt het maken van afspraken met een groep mensen ontzettend makkelijk: Zo kan je aan familieleden, vrienden of collega’s enkele data van een kalender voorstellen om bijvoorbeeld af te spreken of een meeting te organiseren.

Elk van die mensen kan dan aanduiden op die agenda aanduiden welke data die je voorstel voor hem of haar passen. Zo is er één centrale kalender waarop iedereen zijn beschikbaarheid kan aanduiden en hoef je niet te pingpongen via mailen lid van de groep apart.

Maar hoe kan je nu zo’n Doodle aanmaken? En hoe doe je dat gratis? Dat leggen we je uit in onderstaand artikel:

Stap 1

Ga naar het website van https://doodle.com/en/ (er was een Nederlandstalige versie maar die werd verwijderd waardoor het jammer genoeg nu in het Engels is)

Stap 2

Kies rechtsboven voor Maak een Doodle

Stap 3

Geef een titel aan het kalenderevenement (vb. Geef een naam aan je feest of meeting), voer een locatie in (Vb. adres van het feestje of naam van een vergaderzaal) en voeg een notitie toe indien je dat wenst.

Stap 4

Duid op het schema de verschillende data aan die je wil voorstellen en waaruit de deelnemers kunnen kiezen.

Stap 5

Voeg extra mogelijkheden toe aan de Doodle. Zo kan je gratis:

  • Deelnemers laten aangeven of een optie niet goed uitkomt.
  • Het aantal stemmen per optie beperken
  • Deelnemers maar één optie laten selecteren
  • Er een verborgen poll van maken. De namen van deelnemers en hun reacties en stemmen zijn dan vertrouwelijk en alleen jij kan dan de resultaten zien.

Stap 6

Laat weten wie diegene is die de uitnodiging verstuurt voor het evenement

Stap 7

Je Doodle is nu aangemaakt. Kopieer de URL die je nu ziet naar een e-mailbericht (vb. een mail in Gmail). Verstuur een mail naar de mensen van de groep met een boodschap als:

Best collega’s,
gelieve elk via deze Doodle aan te geven welke data voor jullie passen om naar het bedrijfsfeest van Hoedoen te komen: (kopieer en plak hier de unieke Doodle url die je net hebt aangemaakt)

Finale stap

Nu is het gewoon afwachten tot mensen op je link klikken en op je kalender aanduiden welke momenten voor hen passen in hun agenda. Op basis van hun feedback, kan je nadien bijvoorbeeld een echte uitnodiging versturen per post of mail waarin je de datum van het evenement bevestigt.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan Van Asch (toon alles)

8 reacties

Leave a Comment