fbpx

Hoe de zoekgeschiedenis op Facebook wissen?

Net zoals bij Google en elke andere webbrowser, kan je op Facebook je zoekgeschiedenis wissen. Met andere woorden, iedereen en alles die je in het verleden hebt opgezocht op Facebook wordt bijgehouden. Dit zijn de opzoekingen die je doet linksbovenaan in de zoekbalk (“Zoek naar personen, plaatsen en dingen”). Goed nieuws is dus dat je dit kan wissen. De instellingen zitten redelijk verstopt maar wij tonen je hoe je deze snel kan terugvinden.

Stap 1 – Ga naar activiteitenlogboek: log in op je Facebookaccount en klik rechtsboven op het driehoekje. Klik vervolgens in het uitgeklapte menu op “Activiteitenlogboek”.

Stap 2 – Ga naar zoekgeschiedenis: in het activiteitenlogboek zie je werkelijk alles wat je ooit hebt gedaan op Facebook. Welke foto’s je ooit hebt geliked, met wie ben je wanneer vrienden geworden, wanneer heb je gezocht naar die ene persoon, enz. Om enkel een overzicht te krijgen van je zoekgeschiedenis, moet je in het linkermenu klikken op “meer” onder “reacties”. Je krijgt dan al de verschillende mogelijkheden die je kan doen op Facebook per categorie. Waaronder “zoeken”. Klik hierop.

Stap 3 – Wissen: je krijgt nu een overzicht te zien van wat je gezocht hebt op Facebook (per maand en per dag). Om dit te wissen, klik je rechtsboven op “zoekgeschiedenis wissen”. Facebook vraagt je vervolgens of je wel zeker bent. Uiteraard ben je dat (als je wenst dat je zoekgeschiedenis gewist wordt…)

Stap 4 – Gewist: in een seconde is je volledige zoekgeschiedenis verwijderd!

zoekgeschiedenis-facebook-wissen-1

zoekgeschiedenis-facebook-wissen-2

zoekgeschiedenis-facebook-wissen-2b

zoekgeschiedenis-facebook-wissen-3a

zoekgeschiedenis-facebook-wissen-3b

zoekgeschiedenis-facebook-wissen-4

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *