fbpx

Hoe identiteit GSM of telefoonnummer opzoeken in België?

Heb je een oproep gemist van een telefoonnummer dat je niet kent? Dan stel je je natuurlijk de vraag of het de moeite loont om terug te bellen. Het kan dan gaan om de potentiële liefde van je leven of een familielid dat in nood verkeerd, maar evengoed om iemand van een callcenter die gaat proberen je een nieuwe energie- of telecomleverancier aan te smeren.

Daarom geven we je hieronder de 4 beste trucjes mee om de identiteit te achterhalen van eender welk telefoonnummer in België te achterhalen. We geven concreet een paar voorbeelden mee van wat je te doen staat als je de eigenaar van een GSM of vast nummer wil traceren:

Methode 1: GSM nummer toevoegen op Whatsapp

Tegenwoordig heeft zowat iedereen Whatsapp. Whatsapp is altijd gekoppeld aan een uniek telefoonnummer van een smartphone. Je kan via een ezelsbruggetje makkelijk traceren om wie het gaat:

 1. Open Whatsapp app op je iPhone of Android smartphone
 2. Ga naar Chats onderaan
 3. Klik op het potlood rechtsboven
 4. Kies nieuw contact
 5. Kies als naam bijvoorbeeld voornaam (Beller) achternaam (Achterhalen) en voeg het mobiel nummer (vb. +32 477 77 77 77 = een willekeurig nummer) in bij Mobiel
 6. Kies rechtsboven Bewaar
 7. Je ziet nu meteen de Whatsapp foto verschijnen van de eigenaar van het telefoonnummer in kwestie. Iemand identificeren wordt zo kinderspel.

Dit trucje werkt alleen voor GSM nummers, maar het werkt wel zeer efficiënt!

Methode 2: Telefoonnummer opzoeken in Google

Google weet quasi alles. Het loont dus zeker de moeite om eens naar Google.be te gaan en het telefoonnummer daar op te zoeken. Typ gewoon in de zoekbalk het telefoonnummer (Vb. 0477 77 77 77 = een willekeurig nummer)

Dit trucje werkt heel goed om telefoonnummers van callcenters en bedrijven eruit te halen, want die hebben overal op het internet wel ergens een vermelding gekregen op een website.

Methode 3: Telefoonlijsten in België raadplegen

De 2 meest complete lijsten met alle telefoonnummers van België zijn:

Je kan aanvullend deze lijsten raadplegen om een telefoonnummer op te zoeken, al gaan de meeste resultaten reeds bij methode 2 (opzoeken in Google) naar boven gekomen zijn.

Methode 4: Laat een vriend/vriendin voor jou bellen

Het is wat old-school, maar het is een makkelijke oplossing om een vriend of vriendin te vragen om te bellen naar een telefoonnummer en luidspreker op te zetten om te zien wie er achter een bepaald nummer schuilt.

Die kan dan zeggen dat hij/zij zich van nummer heeft vergist, maar aan de hand van een stem en de naam die wordt gezegd bij het opnemen, kan je al heel veel afleiden.

Toegegeven, deze methode is het minst interessant omdat ze nogal omslachtig is, maar tot voor de komst van het internet was het te enige manier die bestond om de naam van een telefoonnummer te achterhalen zonder dat je zelf moest bellen.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

3 gedachten over “Hoe identiteit GSM of telefoonnummer opzoeken in België?”

 1. Het zonenummer van Luik is 04, maar de mobiele nummers beginnen ook met 04. Waar eindigen de Luikse nummers en beginnen de mobiele nummers?
  Dank!

  1. Nick Van Ranst

   Bij een mobiel nummer volgen na de ’04’ nog 8 cijfers. Bij een telefoonnummer uit Luik volgen na de ’04’ nog maar 7 cijfers. Zo kan je volgens ons het verschil zien tussen beiden.

 2. Christophe Stevens

  Er is flink wat veranderd in België m.b.t. het opzoeken van nummers. Dit is de situatie geconstateerd op 26/04/2023, maar deze was mogelijk reeds vroeger van kracht.
  – 1207.be is offline gehaald
  – als je belt naar 1207 en je vraagt van wie een telefoonnummer is, krijg je als antwoord dat enkel de nummers die in een bijzondere database zijn opgenomen, kunnen opgezocht worden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *