fbpx

Hoe mailadressen exporteren in WordPress?

Soms kan het heel handig zijn om de emailadressen van reacties op je WordPress te exporteren. Het is namelijk zo dat deze niet standaard uit WordPress te halen zijn. Wat uiteraard wel makkelijk zou zijn. Stel je hebt een goed draaiende blog waarop veel reacties komen. Dan zou het toch handig zijn om deze in een adressenbestand te steken om bijvoorbeeld achteraf je nieuwsbrief naartoe te sturen. Wel opletten dezer dagen wat je met de emailadressen gaat doen en/of je de toestemming hebt gevraagd (check GDPR en privacy). We geven hieronder in enkele stappen weer hoe je eenvoudig mailadressen kan exporteren.

STAP 1

zoek en installeer de plugin COMMENT EMAILS. Je vindt deze hier terug: . Het is een plugin die momenteel nog niet veel gebruikt wordt maar die bij mij wel super goed werk leverde (in tegenstelling tot andere plugin ins). Het doet namelijk wat het zegt: naam en email van de mensen die reageren op je blog exporteren in een .txt of .csv file.

stap 2

Activeer de plugin en ga via het menu “Hulpmiddelen” naar de instellingen van de plugin. Veel instellingen zijn er niet, dat is juist wat ik goed vind aan deze plugin. Aanvinken of je naam en email van de auteurs wilt downloaden, tab laat je staan (alles mooi duidelijk en overzichtelijk weergegeven) en kiezen in welk formaat (txt of csv) het wordt gedownload. Klik nadien verder op DOWNLOAD EMAILS en je bestand met mailadressen is klaar voor gebruik. Succes!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *