fbpx

Wat kun je allemaal met de nieuwe update van Snapchat 2.0?

Op 29 maart bracht Snapchat zijn gebruikers nog een laat Paascadeau! Voor zowel iOS als Android is er nu Snapchat 2.0. Een update die een aantal ingrijpende veranderingen met zich mee brengt. We sommen even op wat je van de nieuwe Snapchat allemaal kan verwachten.

Nieuwe chatfuncties

Chatten met Snapchat is niet nieuw. Wel hebben de makers enkele nieuwigheden toegevoegd. Zo kan je nu stickers versturen (200 verschillende stickers!), kan je bellen met je vriend(in) en kan je zelfs videogesprekken voeren. Het standaard chatten en foto’s versturen kan nog steeds. Is je vriend(in) niet online dan kan je ook een videoboodschap achterlaten.

snapchat-update-1

De chatfunties op een rijtje:

  • 1 = foto uit je bibliotheek versturen
  • 2 = bellen
  • 3 = klassieke snap versturen
  • 4 = videogesprek starten
  • 5 = sticker versturen

Snapchat wordt met deze extra’s functie meer en meer een volwaardige applicatie om met elkaar te communiceren. Gelukkig blijven ze bij hun roots en worden alle chats meteen gewist. En dat maakt het nog altijd verschillend van alle andere apps.  Kleine tip: je kan snaps opslaan door je vinger enkele seconden op de bepaalde tekst, chat, snap of sticker te houden. Automatisch komt er een boodschap “opgeslagen”.

Verhalen

Ook bij Verhalen zijn er een paar dingetjes gewijzigd. Heb je een verhaal bekeken van een vriend(in) ga je automatisch over naar het volgende verhaal van een andere vriend(in). Voor sommige die alle verhalen willen bekijken, kan dit handig zijn. Voor andere is dit minder leuk, zeker als je vrienden hebt die minder interessante snaps in hun verhaal opnemen. Ben je het verhaal van een minder leuke vriend(in) aan het bekijken dan kan je deze snel afronden door naar links te swipen. Je gaat dan meteen naar het volgende verhaal. Swipe je naar beneden dan stop je met het bekijken van de verhalen. Tikken op het scherm is nog steeds een Snap in een verhaal overslaan.

snapchat-update-2

Nieuwe filters?

Wat mij betreft dé topfunctie van Snapchat! Zeker de face-swap heeft mij al meermaals tot tranen toe bewogen (van het lachen uiteraard ;-)). Nieuwe filters  zijn er met deze update jammer genoeg niet bijgekomen. Gelukkig zorgt Snapchat dagelijks/wekelijks voor nieuwe filters. Dus wat dat betreft zit het wel goed.

 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *