fbpx

Hoe locatie delen op WhatsApp (Android)?

Wil je graag via WhatsApp je huidige locatie delen met een vriend of meteen met al je vrienden in een groepsgesprek? Dan kan je dit heel eenvoudig doen door onderstaande stappen te volgen. We tonen het hier aan de hand van een Android-toestel. Voor de Apple-gebruikers is het iets anders.

STAP 1

Open als eerste uiteraard het gesprek met de vriend waarmee je je locatie wenst te delen.

STAP 2

Tik onderaan naast het tekstvak op de paperclip.

STAP 3

Je krijgt nu een menu te zien van zaken die je kan delen en LOCATIE is er eentje van. Tik hier dan ook op.

STAP 4

Als je een eerste keer je locatie gaat delen en dan moet je nu eerst WhatsApp toegang geven tot je locatie. Tik op DOORGAAN en dan vervolgens op TOESTAAN BIJ GEBRUIK VAN DE APP.

STAP 5

Tik nu op LIVE LOCATIE DELEN.

Bij een eerste gebruik krijg je nog een venstertje te zien met extra uitleg over deze functie. Tik op DOORGAAN.

STAP 6

En als laatste stap kies je zelf nog hoe lang je je locatie wilt delen. Je hebt de keuze uit 15 min, 1 uur of 8 uur. Je kan ook altijd een berichtje toevoegen.

STAP 7

Je locatie is nu gedeeld voor de periode die je hebt aangeduid. Je gesprekspartner(s) kan nu live zien waar je je bevindt. Ook als je onderweg bent van de ene locatie naar de andere. Om te stoppen met delen tik je gewoon op STOPPEN MET DELEN en je live locatie wordt niet meer gedeeld.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *