fbpx

Hoe besparen op je autoverzekering?

De energiecrisis geeft stof tot nadenken. En ook de inflatie spoort ons aan om te besparen op onze vaste kosten. Aan kleding, reizen en restaurantbezoekjes geven we al snel minder geld uit. Maar hoe zit het met andere vaste kosten, zoals verzekeringen? Wist je dat je een hoop geld kan besparen op je autoverzekering? Lees hier hoe je dat doet!

Zelfde verzekering, maar goedkoper

Nu de energie duurder wordt, proberen we massaal te besparen op gas en elektriciteit. Minder lang douchen en de verwarming enkele graden lager zetten, staan bij veel mensen met stip op nummer 1. Maar deze maatregelen hebben een grote impact op ons wooncomfort en ons algemeen welbevinden. Zou het niet makkelijker zijn om te besparen op vaste kosten, zonder dat je daar hinder van ondervindt in je dagelijks leven? Zoals besparen op verzekeringen? Ervoor zorgen dat je op dezelfde manier verzekerd bent, maar aan een lagere kost? Het kan! En geloof ons, het scheelt een serieuze slok op de borrel!

Autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken bij verschillende makelaars: het lijkt voor de hand liggend, maar toch zien we het vaak over het hoofd. Net zoals je voor het inhuren van een dakwerker of kastenbouwer verschillende offertes zou opvragen, dien je dat ook te doen wanneer je een autoverzekering wil afsluiten. Doe dit ook gerust wanneer je al enkele jaren bij een makelaar verzekerd bent. Het is niet omdat je 10 jaar geleden een verzekering afsloot aan het beste tarief, dat dat vandaag de dag nog steeds zo is.

Goedkope autoverzekering

Hoe vind je nu de goedkoopste autoverzekering? Je hoeft daarvoor echt geen tientallen e-mails te versturen of telefoontjes te plegen. Online vind je tal van tools waarmee je in minder dan 30 seconden de premie van de goedkoopste autoverzekering berekent. Pin je weliswaar niet vast op de bedragen die je ziet. Wil je een persoonlijke verzekering afsluiten auto? Bel dan naar een verzekeraar naar keuze en bespreek jouw specifieke situatie. Rijd je bijvoorbeeld weinig met je wagen? Vermeld dit dan zeker. Sommige verzekeraars geven korting wanneer je minder dan 10.000 km per jaar rijdt. Zo kan je je auto goedkoop verzekeren.

Een goedkope auto verzekeren

Beschik je over een goedkopere of oudere wagen, dan heeft dat een invloed op je autoverzekering. Denk ook na of het zin heeft om zo’n soort auto omnium te verzekeren. De verzekeraar zal nooit meer dan de actuele waarde van je wagen uitkeren, in geval van een ongeval. Heb je dus voor duizenden euro’s schade, maar is de wagen die je verzekert nog geen 2000 euro waard? Dan zal je nog steeds niet uit de kosten geraken. Ook al heb je een omniumverzekering.

Je leest het: om te besparen op je autoverzekering moet je vergelijken. Ga snel aan de slag!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *