fbpx

Hoe Youtube video blokkeren?

Help! Je kind of peuter zit dagelijks op je smartphone of tablet naar die vreemde video’s op Youtube te kijken. Er staan miljarden filmpjes op maar telkens weten ze er de meest bijzondere en rare video’s uit te kiezen. Die ze dan ook elke keer opnieuw bekijken. Hoe kan je voorkomen dat deze video wordt getoond? Kan je deze video’s blokkeren en kan je eventueel bepaalde gebruikers of kanalen blokkeren voor je kinderen?

Ik vroeg het me zelf af want mijn zoontje van bijna 2 jaar heeft mijn smartphone vast nog voor ik hem op tafel heb kunnen leggen. Gelukkig heeft hij mij wel nog nodig voor de ontgrendeling 😉 Maar eens de telefoon vrij is dan wordt er razendsnel gescrolld naar Youtube. Gek hoe snel ze weten hoe dit allemaal werkt. Zelfs bij het tonen van advertenties is hij slim genoeg om te wachten tot rechts onderaan “advertentie overslaan” verschijnt. Anyway, hoe een Youtube video blokkeren was de vraag waarop ik een antwoord zocht en vond.

Hoe een Youtube video blokkeren?

Jammer genoeg kan je geen video’s, films, gebruikers of kanalen op Youtube blokkeren of verborgen zetten. Je kan ze wel “melden” door onderaan de video op het vlagje te klikken. Nadien moet je aangeven waarom. En dan is het wachten. Want medewerkers bekijken de video’s om te zien of de richtlijnen werden geschonden…

Alternatief: Youtube in beperkte modus zetten

Kan je dan echt niets doen tegen de bizarre filmpjes die je liever niet wilt gezien worden door je kinderen? Twee mogelijkheden:

1/ downloaden van Youtube Kids. Daar heb je trouwens wel de mogelijkheid om bepaalde content en kanalen te blokkeren. Beetje raar dat dit dus niet kan bij de gewone Youtube…

2/ Youtube in “beperkte modus” zetten. Hiermee verklein je de kans dat je video’s tegenkomt die mogelijk niet geschikt zijn voor kinderen. Opgelet, dit is wel geen garantie… Er kan dus nog steeds vanalles zichtbaar zijn voor je kids.

Youtube in beperkte modus zetten is heel eenvoudig. Klik op je profielfoto rechts bovenaan. Helemaal onderaan het menu klik je op “beperkte modus” om het vervolgens in te schakelen.

Onderstaande krijg je nu te zien wanneer er bepaalde video’s en filmpjes gefilterd zijn door Youtube.

Opgelet, je moet dit wel doen op elke browser en elk aparaat waarmee je bent ingelogd op Youtube! Als je dit bijvoorbeeld op je pc hebt gedaan dan zal deze verandering van instelling niet zijn doorgevoerd op je smartphone. Redelijk bizar als je het mij vraagt…

Laat ons weten of bovenstaande uitleg jullie geholpen heeft. We horen het ook graag als er iets aan verbeterd moet worden.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *