fbpx

Hoe iPhone resetten?

Heb je een probleem met je iPhone of werkt deze niet zoals hij zou moeten en je weet niet meteen hoe dit op te lossen dan is er nog steeds de mogelijkheid om je iPhone te resetten. Immers, een iPhone is een computer maar dan eentje die in je zak past. En een computer geef je soms ook een  reset om een probleem of bug op te lossen. We tonen je hoe je een iPhone kan resetten.

Er zijn twee verschillende manieren om een iPhone te resetten. Opgelet, weet wat je doet én welke reset je wilt doen anders kan het wel eens zijn dat je alle instellingen en bestanden kwijt bent.

 

1. Gewone reset = soft reset

Voor deze reset heb je slechts twee knoppen nodig: de ronde home-button onderaan en de knop rechts bovenaan. Houd deze twee knoppen een tiental seconden samen ingedrukt tot het scherm zwart (of wit) wordt en de iPhone weer opstart. Ook als de rode slider verschijnt om de iPhone uit te schakelen moet je de knoppen ingedrukt houden.

Wanneer het zilverkleurig Apple logo verschijnt is de iPhone gereset en start hij vanzelf weer op. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met het uitzetten en opnieuw opstarten van een computer. Aan de instellingen verandert er  niets.

hoe_iphone_resetten

2. Harde reset

Met de harde reset wordt er niet “gewoon” opnieuw opgestart maar ga je de iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Weet dus wat je doet zodat je niet onbewust gegevens gaat verliezen. Volgende stappen moet je doorlopen:

 • ga naar de app “instellingen”
 • ga naar de tab “algemeen”
 • ga verder door naar “stel opnieuw in” (helemaal onderaan)
 • kies wat je opnieuw wenst in te stellen

iphone-reset

Zoals je kan zien zijn er verschillende instellingen die je kan resetten (voorbeeld heeft betrekking op iOS 7):

 • herstel alle instellingen
 • wis alle inhoud en instellingen
 • herstel netwerkinstellingen
 • herstel toetsenbordwoordenboek
 • herstel beginschermindeling
 • herstel locatie en privacy

Tip: maak eerst even een reservekopie alvorens instellingen te herstellen om onnodig verlies van gegevens tegen te gaan.

 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

4 gedachten over “Hoe iPhone resetten?”

 1. Hallo
  Even een vraagje,ik wou dus de harde reset doen omdat ik hem ga verkopen maar hij vraagt me naar de toeganscode 4 streepjes, maar ik heb er nooit een code ingezet wie kan er helpen groetjes

 2. hallo, ik heb mijn iPhone willen resetten maar het blijft al heel de tijd staan op hetzelfde (apple teken + klein deel geladen)
  wat moet ik nu doen ik heb al geprobeerd om hem uit te zette maar er gebeurd niks?

 3. Chiricahua Vandyck

  Ik heb MN iPhone 6+ maar ik ken MN code niet meer en ook MN icloud account niet meer .. Kan je deze resetten en hoe?
  Iemand die mij kan helpen aub
  Alvast bedankt ☺?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *