fbpx

Hoe updaten naar iOS 7?

Het nieuwe besturingssysteem van Apple is eindelijk beschikbaar! Een compleet nieuwe vormgeving inclusief een aantal nieuwe functies. Ben je in het bezit van een iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad (2, 3 en 4) of iPad Mini dan kan je probleemloos overstappen naar iOS 7. Er zijn twee manieren om dit te doen: met iTunes of zonder iTunes.

 

1. Met iTunes

> Sluit je aparaat aan op je PC/Mac.

> Open iTunes en selecteer je Apple-apparaat bovenaan rechts.

> “Zoeken naar updates” aanklikken en de stappen verder volgen. Het is mogelijk dat je eerst nog de laatste nieuwe versie van iTunes moet downloaden alvorens je iOS 7 kan installeren.

 

2. Zonder iTunes

> Ga op je apparaat naar de app “Instellingen”.

> Kies dan voor “Algemeen”

> Bovenaan zie je dan staan “Software-update”. Als je hier op tikt, dan zoekt je iPhone/iPad automatisch naar nieuwe software.

> Je apparaat geeft aan dat er nieuwe software beschikbaar is.

> Download en installeer de software (getoonde stappen volgen).

 

Nog enkele tips alvorens de update uit te voeren:

Tip 1: neem zeker een reservekopie van je apparaat (via iCloud of via iTunes). Je weet immers nooit dat er iets kan foutlopen…

Tip 2: ga je geen iTunes gebruiken, zorg er dan voor dat je gsm op een wifi-netwerk zit. Het downloaden kan anders lang duren. Bovendien is het ongeveer 700MB van grootte.

Tip 3: zorg er voor dat je apparaat volledig opgeladen is of in zijn docking station of stekker zit. Zo voorkom je dat je apparaat tijdens het downloaden of installeren uitvalt.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *