fbpx

Hoeveel klanten heeft Essent België?

Essent is in België één van de grootste leveranciers voor elektriciteit en gas. Maar hoe groot precies? En hoeveel klanten telt het in België en daarbuiten? Dat gingen we in onderstaand artikel even na.

1. Aantal klanten en medewerkers Essent België

In België telt Essent ongeveer 550.000 klanten. Daarmee heeft het zo’n 7% marktaandeel in handen binnen de energiemarkt in Vlaanderen.

Deze meer dan een half miljoen klanten worden bediend door zo’n 300 medewerkers die opereren vanuit de hoofdzetel van Essent Belgium te Kontich.

Met Essent kies je dus in België voor een bijzonder stabiele energieleverancier. Wil je je zelf aansluiten bij Essent? Bereken dan jouw prijs via onderstaande button:

Bereken op Essent.be >

2. Aantal Essent klanten en medewerkers in Nederland

Essent is in Nederland nog veel groter dan in België. Daar telt het zo’n 2,4 miljoen klanten voor elektriciteit en 2,1 miljoen klanten voor gas. Daar zijn bijna zo’n 3.000 medewerkers actief.

OPEN HIER DE WEBSITE >

3. Aantal Essent klanten en medewerkers binnen Europa

Of het nog groter kan? Oh ja hoor, want Essent maakt deel uit van de Innogy groep (onderdeel van RWE). Innogy telt binnen Europa zo’n 23 miljoen klanten in 11 landen en 43.000 medewerkers. De Innogy groep maakt jaarlijks zo’n 800 miljoen € winst. Door te kiezen voor Essent, kies je dus voor een heel stabiele energiegroep.

Met dank aan: Essent.be

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *