fbpx

Wat betekent rave party?

Een rave party is een groot, onofficieel feest dat wordt gehouden om elektronische dansmuziek (EDM) te luisteren. Raves worden vaak gehouden in grote, open ruimtes, zoals leegstaande hangars, fabrieken of verlaten velden. Net omdat deze feesten illegaal zijn, worden ze vaak in het nieuws gebracht wanneer de politie moet tussen komen om de rave party te sluiten.

De term “rave” is afgeleid van het Engelse werkwoord “to rave”, dat “razen” of “uitrazen” betekent. Raves worden ook wel eens negatief geassocieerd met drugsgebruik.

Oorsrpong van raves

Raves ontstonden in de jaren 1980 in het Verenigd Koninkrijk. Ze werden populair door de opkomst van elektronische dansmuziek. Raves werden vaak georganiseerd door kleine groepen mensen en werden vaak geheim gehouden om te voorkomen dat de politie ze zou sluiten.

In de jaren 90 werden raves populair in de rest van de wereld. Ze werden vaak groter en commerciëler. In de jaren 2000 begonnen raves te vervagen, maar ze zijn nog steeds populair in sommige delen van de wereld.

De 3 kenmerken van een rave party

Rave parties hebben een aantal kenmerken die ze onderscheiden van andere soorten feesten:

  • Ze worden vaak gehouden in grote, open ruimtes. Dit zorgt voor een energieke en opwindende sfeer.
  • Ze worden gekenmerkt door elektronische dansmuziek. Dit is een breed scala aan muziekstijlen, waaronder acid house, techno, trance en drum and bass.
  • Ze worden vaak geassocieerd met drugsgebruik. 

Samengevat

Een rave party is een vorm van populaire cultuur die is ontstaan in de jaren 1980. Ze worden vaak geassocieerd met elektronische dansmuziek, drugsgebruik en een energieke sfeer.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *