fbpx

Hoe een diepvriezer kopen met ecocheques?

Heb je nog ecocheques in de kast liggen? Weet je niet meteen wat je ermee moet doen? Misschien is je huidige diepvriezer wel aan vervanging toe. Dan kan je je ecocheques gebruiken voor de aankoop van een nieuw, energiezuinig toestel.

Voorwaarden voor kopen diepvriezer met eco-cheques

Benieuwd aan welke voorwaarden je nieuwe, energiezuinige toestel moet voldoen? De belangrijkste parameter is de energieklasse van de diepvriezer. Zoals je misschien al weet, zijn de energieklassen zoals we ze altijd hebben gekend (van A+++ tot D) afgeschaft en vervangen door nieuwe, efficiëntere energielabels. Toestellen hebben tegenwoordig een quotering gaande van A tot G.

Welke impact heeft dat voor jou als klant?

Toestellen moeten aan steeds strengere energievereisten voldoen. En dat heeft gevolgen voor het gebruik van ecocheques. Je kan ze uiteraard nog steeds gebruiken om energiezuinige producten en toestellen aan te kopen maar niet meer voor dezelfde klassen als vroeger. Het goede nieuws is dat voor zowel diepvriezers, koelkasten als wijnkoelers, ecocheques worden aanvaard voor de aankoop van toestellen van klasse A, B, C én D. Bovendien kan je er naast de aankoop ook de plaatsing, het onderhoud en de herstelling mee financieren.

Wees verstandig wanneer je een diepvriezer koopt. Je kan uiteraard enkele tientallen euro’s besparen op de aankoop van een toestel met een hogere energieklasse. Maar bedenk eens wat de aankoop van een energie-efficiënt toestel van klasse A kan betekenen op jouw maandelijkse energiefactuur! Kijk dus niet enkel naar de aankoopprijs maar ook naar het verbruik.

Heb je nog vragen over het energielabel of vraag je je af of je het toestel  van jouw keuze kan aankopen met je cheques, vraag dan advies in de winkel.

Welke diepvriezers kan je kopen met ecocheques?

Wil je weten wélke diepvriezers je kan aankopen met je ecocheques en in welke winkels? Bekijk dan zeker onderstaande lijst. Hierin vind je een overzicht van de grootste webshops die eco-cheques aanvaarden voor de aankoop van diepvriezers.

Ben je er nog niet helemaal uit of je je cheques wil uitgeven aan een nieuwe diepvriezer? Check dan zeker onze overzichtelijke lijst van winkels die ecocheques aanvaarden.

BEKIJK LIJST MET WINKELS >

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *