fbpx

Hoe een selfie maken met Instagram

Een “selfie” is een foto van jezelf die je zelf hebt genomen. Met andere woorden, jij en alleen jij mag in principe op de foto staan. En je moet zelf de foto genomen hebben. Dat kan je uiteraard heel eenvoudig doen met je smartphone. Op de meeste modellen hebben je zelfs een reverse functie waarmee je je smartphone niet hoeft om te draaien en jezelf dus meteen ziet op het scherm. Met de gratis app Instagram kan je de mooiste selfie maken. We tonen je hoe.

Stap 1: open Instagram
Ga naar de app op je smartphone en open deze (in dit voorbeeld gebruiken we een iPhone 5). We gaan er van uit dat je de applicatie al op je toestel hebt staan. Weet je niet hoe je Instagram op je iPhone moet krijgen? Lees dan volgend artikel: Instagram account aanmaken op je iPhone.
instagram-foto-1

Stap 2 = neem een foto van jezelf
Aangezien een selfie zoveel betekent als een foto van jezelf nemen, moet je dit ook doen. Waar, wanneer, op welke manier, het maakt niet uit. Je moet er enkel zelf opstaan. Voor het overige zijn er geen andere regels waar een selfie moet aan voldoen. Hoe gekker, hoe beter. En een selfie genomen door iemand anders is geen selfie, dus doe het zelf!

Een foto neem je met Instagram door op het camera-icoontje in het midden onderaan het scherm te drukken. Je kan eventueel de voorkant gebruiken van de camera door op het middelste icoontje te drukken. Je kan dan makkelijker een foto van jezelf nemen. Uiteraard hoef je dit niet te doen maar dan ben je wel zeker dat je op de foto staat.
instagram-selfie-2

Stap 3 = foto bewerken
Als je een goede foto hebt genomen, dan kan je deze met Instagram bewerken. Er zijn vijf verschillende effecten die je foto net dat ietsje meer geven. Een filter, een kader, lux-effect om je foto levendiger te doen lijken, het kan allemaal. In onderstaand voorbeeld heb ik zo goed als alle effecten gebruikt. (noot van de redactie: normaal gezien is het de bedoeling dat je gezicht netjes zichtbaar is bij een selfie)
instagram-selfie-3

Stap 4 = foto uploaden
De laatste stap is je foto delen met je volgers. Vergeet zeker niet de hastag selfie (#selfie) als bijschrijft toe te voegen. Dit geeft andere (die nog niet tot je volgers behoren) de mogelijkheid om je foto te bekijken wanneer ze #selfie gaan gebruiken als zoekterm. Als je dit doet, dan worden alle foto’s getoond die de hastag #selfie gebruiken (geranschikt volgens nieuwste eerst).
instagram-selfie-4

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *