fbpx

Hoe een vals Facebook profiel melden en aangeven?

Op Facebook zijn wereldwijd miljarden mensen dagelijks actief. Het is niet verbazingwekkend dat er ook mensen tussenzitten die met een vals profiel op Facebook zitten. Het beste voorbeeld is wanneer iemand zich voordoet als jij! Dat kan je uiteraard niet zo laten en moet je melden en aangeven. Hoe je dit moet doen tonen we hieronder aan de hand van de Facebook app op je iPhone.

Stap 1: ga naar Facebook

Open de Facebook app op je iPhone.

Stap 2: zoek het vals profiel

Ga naar het valse profiel en tik het icoontje “Meer”. Dit is het icoontje rechts met de drie bolletjes.

Stap 3: profiel rapporteren

Tik nu verder op “rapporteren”.

Stap 4: account rapporteren

Om het valse profiel aan te geven, moet je het profiel of account rapporteren. Tik op “rapporteer dit account”.

Stap 5: reden voor melden opgeven

Je moet nu aangeven wat er mis is met dit account. Omdat het een vals account is, tik je verder op “dit is een nepaccount”. Zoals je kan zien zijn er nog 5 andere redenen waarom je het account wilt aangeven. Deze doen in dit geval niet ter zake.

Stap 6: type account

In deze laatste stap dien je aan te duiden welk type account het is. Welk type je ook kiest, je krijgt telkens de twee mogelijkheden die je in stap 7 ziet. Tik bijvoorbeeld op “overig” om verder te gaan.

Stap 7: rapporteren

Je kan nu het profiel naar Facebook sturen ter controle. Een andere mogelijkheid die Facebook voorstelt is om het profiel te verwijderen als vriend (alleen mogelijk als het een bevriend profiel is). Als je zeker bent dat het om een nepaccount gaat, kan je het rapporteren aan Facebook zodanig dat het wordt gecontroleerd.

facebook-vals-profiel

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

5 gedachten over “Hoe een vals Facebook profiel melden en aangeven?”

 1. Beste,

  Kan je andere stappen ondernemen als Facebook niet reageert en het nepaccount niet verwijdert?

  mvg,

  E.Cami

  1. Nick Van Ranst

   In eerste instantie is het even wachten op een antwoord. Als het van de eerste nog niet gelukt is dan zou ik het nog een keertje proberen.

 2. Iris Wittevrongel

  Heb ik al verschillende keren gedaan om een oplichter te melden maar krijg steeds melding van Facebook dat het geen fake account is. Hij maakt telkens nieuwe profielen met dezelfde foto om mijn moeders te stalken en telkens blokkeert zij hem. Zelfs de politie is ermee bezig, wat kan ik doen om deze persoon te laten verwijderen uit Facebook behalve zelf een heel nieuw profiel te maken voor mijn moeder,

 3. Beste
  Ons zakelijk account op Facebook en instagram is gehackt. We hebben via mail ookal een bericht gekregen om 500 dollar te betalen.
  We hebben alles al geprobeerd maar krijgen het niet in orde. Heeft u meer raad want het is een echte ramp.
  Mvg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *