fbpx

Hoe een video met Instagram maken?

Instagram is vooral bekend en veel gebruikt omwille van zijn eenvoudige manier van delen van foto’s. Bovendien kan je de foto’s zodanig bewerken dat het lijkt alsof je een professionele fotograaf bent. Naast foto’s kan je echter ook video’s maken en uploaden. Hoe dit in zijn werk gaat, lichten we hieronder toe aan de hand van enkele eenvoudige stappen:

Stap 1: ga naar Instagram

Open Instagram op je iPhone.

Stap 2: ga naar camera

Tik onderaan de app op het camera-icoontje.

Stap 3: schakel over op video

Verander van foto naar video door op het camera-icoontje rechts te tikken.

Stap 4 & 5: filmen

Om te beginnen filmen moet je de rode bol onderaan ingeduwd houden. Als je loslaat, stopt de opname. Je kan weer verder filmen door de rode bol in te duwen. Zo kan je verschillende opnames achter mekaar zetten. Nadat je gedaan hebt met opnemen, tik je op “volgende” rechtsboven. Opgelet, een video op Instagram moet minstens 3 seconden duren en maximum 15 seconden lang zijn.

Stap 6: video bewerken

In deze stap kan je de video bewerken door er bijvoorbeeld een filter op te leggen zodat de opname een andere kleur krijgt. Dit is het eerste icoontje links (bolletje met streepjes in). Het tweede icoontje betekent beeldstabilisatie. Hiermee stabiliseer je de video. Dit is standaard ingeschakeld (enkel vanaf iPhone 4S). Met het laatste icoontje kan je een beeld kiezen uit je video dat als beginscherm zal dienen van je video. Als je klaar bent met bewerken, tik je op “volgende”.

Stap 7: video delen

Je kan nu een onderschrift toevoegen aan je video en eventueel delen met op Facebook of Twitter. Als je hiermee klaar bent, tik je onderaan op “delen” om de video te posten.

instagram-video

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *